Η βιομηχανική πολιτική θα βρεθεί στο επίκεντρο της Διυπουργικής Επιτροπής που αναμένεται να συνεδριάσει σε λίγη ώρα, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκου Δένδια.

Συγκεκριμένα, στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν οι πολιτικές για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών, η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και η σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την παραγωγή.

Στη Διυπουργική Επιτροπή θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, ενώ έχουν προσκληθεί, λόγω αρμοδιοτήτων επί των θεμάτων που θα συζητηθούν, και οι υπουργοί Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος.

Στη συνεδρίαση θα παραβρεθεί επίσης η νυν και η πρώην ηγεσία του ΣΕΒ, δηλαδή ο πρόεδρος Θόδωρος Φέσσας και ο επίτιμος πρόεδρος Δημήτρης Δασκαλόπουλο, όπως επίσης ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Γιάννης Κυριακού.