Επιστολή ΕΣΕΕ στον πρωθυπουργό: Επείγουσα ανάγκη να επαναλειτουργήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη λήξη του lockdown

«Ο εμπορικός κόσμος είναι σάρξ εκ της σαρκός της ελληνικής κοινωνίας, μαζί με την οποία δίνει τον τιτάνιο αγώνα ανάσχεσης της πανδημίας»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
12:52
19/11/2020
Επιστολή ΕΣΕΕ στον πρωθυπουργό: Επείγουσα ανάγκη να επαναλειτουργήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη λήξη του lockdown
5
loading

Την επείγουσα ανάγκη να επαναλειτουργήσουν οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις αμέσως μετά τη λήξη του 2ου lockdown στις 30 Νοεμβρίου, καθώς ο μηδενικός τους τζίρος επί τρεις εβδομάδες και οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις απειλούν την επιβίωση τους και χιλιάδες θέσεις εργασίας σε αυτές, επισημαίνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία κοινοποιεί στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση.

Η ΕΣΕΕ στην επιστολή της τονίζει πως τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα, όπως επανειλημμένως έχει καταγραφεί στις επιδημιολογικές μετρήσεις και έχει αναγνωρίσει η ίδια η κυβέρνηση, δεν αποτελούν πηγές μετάδοσης της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή όμως η μικρομεσαία εμπορική επιχειρηματικότητα - με μοναδική εξαίρεση την Επιστρεπτέα Προκαταβολή - ασφυκτιά από παντελή έλλειψη ρευστότητας και χωρίς πρόσβαση στη τραπεζική χρηματοδότηση για το 85% των ΜμΕ.

Για τους λόγους αυτούς, σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει την σταδιακή επαναφορά της αγοράς σε πλήρη λειτουργία μετά την 1η Δεκεμβρίου, η ΕΣΕΕ εισηγείται να ανοίξουν πρώτα τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα, καθώς αυτά έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της αποτελεσματικής εποπτείας χώρων και πελατών, λόγω της ελεγχόμενης προσέλευσης των καταναλωτών.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας δήλωσε σχετικά:

«Ο εμπορικός κόσμος είναι σάρξ εκ της σαρκός της ελληνικής κοινωνίας, μαζί με την οποία δίνει τον τιτάνιο αγώνα ανάσχεσης της πανδημίας. Επί μήνες οι μικρομεσαίοι έμποροι αποδεικνύουν ότι η τήρηση των κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας μέσα στα εμπορικά καταστήματα είναι υποδειγματική και αυτό αποτελεί και επίσημη παραδοχή της κυβέρνησης. Σήμερα όμως βρίσκεται στην κορύφωσή της και η «μητέρα των μαχών» για την επιβίωση του ελληνικού εμπορίου, από την έκβαση της οποίας θα κριθεί το παρόν και το μέλλον χιλιάδων επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές. Με την επιστολή της στον πρωθυπουργό η ΕΣΕΕ εκφράζει την διογκούμενη αγωνία των συναδέλφων μας σε όλη τη χώρα, καθώς η 1η Δεκεμβρίου πλησιάζει και δεν υπάρχει καμία επίσημη διαβεβαίωση ότι τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να πρωτοστατήσουν με ασφάλεια στο ξαναζωντάνεμα της αγοράς, τον πιο κρίσιμο, για την αγορά, μήνα του χρόνου. Η έγκαιρη αποδοχή του εύλογου αιτήματος μας είναι απαραίτητη, συν τοις άλλοις,, για να μη χάσουν κι άλλο πολύτιμο χρόνο τα εμπορικά καταστήματα στην προετοιμασία τους για την εορταστική περίοδο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Naoussa

  κανατε μεγαλο αγωνα να βγαλετε τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ τωρα λουστειται τα και εσεις οι μικρομεσαιοι επιχειρηματιες

 2. avatar YΠΟΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ

  Σιγα μην σας ακουσει. Πρωτα μας τους φερνετε , τα κανουν μανταρα , και υστερα φωναζετε να φυγουν . Αλλα καλα να παθετε και εσεις.

 3. avatar Η κακή ψήφος έχει οδυνηρές συνέπειες

  Οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι που ψήφισαν ΝΔ στις εκλογές τώρα χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο. Με τους ανίκανους που έφεραν, καταστράφηκαν.

 4. avatar Μστ

  Όσο οι μικρομεσαίες τρώνε από τη σάρκα τους, οι μεγάλες επιχειρήσεις αποθηκεύουν λίπος...υπέρογκη αύξηση τζίρου για τα σούπερ μάρκετ, τις βιομηχανίες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.!!

 5. avatar Ποδονίπτης του μητσοτάκη για να με σώσει από τον ΟΑΕΔ

  έχουμε σχέδιο, έχουμε αλγόριθμο, μην ανησυχείτε
  εσείς μόνο να μας ψηφίζετε και όλα καλά θα πάνε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει