Θεωρείται ένα από τα πλέον ιστορικά brand στο χώρο της φωτογραφίας και των φωτογραφικών μηχανών. Το σήμα της Olympus ανήκει στο πάνθεον των θρυλικών εταιρειών. Δύσκολα κάποιος λάτρης ή επαγγελματίας της φωτογραφίας να μην έχει δουλέψει για κάποια στιγμή στην πορεία του με μία μηχανή Olympus.

H Οlympus έχει την απαρχή της στο 1919 όταν ιδρύθηκε ως Orinpasu Kabushiki-gaisha με ειδίκευση στα μικροσκόπια και τα θερμόμετρα. To 1936 παρουσίασε την πρώτη φωτογραφική μηχανή τύπου pocket vest, τη SemiOlympus. Θρύλοι έγιναν σειρές όπως οι μισού καρέ Οlympus Pen που λανσαρίστηκαν το 1959 και οι ρεφλέξ ΟΜ.

Η μητρική εταιρεία της Olympus έχει συμφωνήσει για την πώληση του τμήματος imaging στο fund JIP (Japan Industrial Partners). Ωστόσο όπως αναφέρουν πληροφορίες του insideimaging.com.au δεν μεταβιβάζεται το δικαίωμα χρήσης του brand «Οlympus». Αυτό θα μείνει στην μητρική εταιρία η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στον ιατρικό και διαγνωστικό τομέα.

Ενώ λοιπόν η JIP αποκτά δικαιώματα για τα  «OM-D», «Pen», «M.Zuiko» δεν θα έχει το δικαίωμα να αναγράφει το logo Olympus στα νέα προϊόντα, αλλά θα έχει ένα περιορισμένο δικαίωμα, για τα τρέχοντα προϊόντα που είναι ήδη στην αγορά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η κίνηση αυτή γίνεται από πλευράς μητρικής για να προστατευθεί το ιστορικό brand από ενδεχόμενη άτυχη έκβαση της εμπορικής πορείας της JIP. Το fund είχε αποκτήσει τα δικαιώματα  για τα desktop και laptop Vaio της Sony χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία

Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο General Manager Olympus Europe Albert Marti είπε πως το νεότευκτο brand OM Digital Solutions «θα εστιάσει τις προσπάθειές του στην μεσαία προς ανώτερη σειρά μηχανών», εγείροντας έτσι κάποιες αμφιβολίες κατά πόσον θα επιβιώσει η σειρά Pen.

Προς το παρόν οι εκπρόσωποι της εταιρίας αποφεύγουν να μπουν σε λεπτομέρειες για τις κάμερες που θα «επιβιώσουν» και τα μοντέλα που θα καταργηθούν.

Στα καλά νέα ωστόσο για τους κατόχους μοντέλων Olympus είναι ότι η JIP έχει κάνει γνωστό ότι θα συνεχίσει να παρέχει service και ανταλλακτικά σε όλο τον κόσμο και δεν θα θιγεί το δίκτυο των επισκευαστών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.