Οι βασικοί ομολογιούχοι της Wind Hellas είναι οι προτιμώμενοι υποψήφιοι επενδυτές για την εξαγορά της εταιρείας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Weather Finance.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι ομολογιούχοι της Wind προσφέρονται να επενδύσουν 420 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή των χρεών και την ανάπτυξη της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η Weather Finance III, ιδιοκτήτρια κατά το 100% των μετοχών της WIND Ελλάς, ανακοίνωσε σήμερα, και σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας αναστολής αποπληρωμής (Standstill Agreement ) της 30 Ιουνίου 2010, ότι έχει επιλέξει την προσφορά από την επιτροπή ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης (“SSN Ad-Hoc Committee”), η οποία αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης (Senior Secured Notes-“SSN”), ως την προτιμώμενη προσφορά.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η συναλλαγή θα απαλλάξει τη WIND Ελλάς από 1,867 εκατ. ευρώ χρέους προς τρίτα μέρη ώστε να προχωρήσει μπροστά με ισχυρή ρευστότητα, ενώ το Διοικητικό συμβούλιο θα ενδυναμωθεί με τον διορισμό μελών διεθνούς βεληνεκούς από τις τηλεπικοινωνίες.

Όπως τόνισε ο Νάσος Ζαρκαλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Ελλάς σχολίασε «πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην αναδιάρθρωση της WIND Ελλάς, ώστε να διασφαλιστεί η ανταγωνιστική μας θέση και η δέσμευσή μας να παρέχουμε εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες μας. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η WIND Ελλάς θα είναι οικονομικά εύρωστη και θα έχει την απαιτούμενη ρευστότητα ώστε να ανταγωνιστεί από θέση ισχύος. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την επιτροπή ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης (“SSN Ad-Hoc Committee”) ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η αναδιάρθρωση».