Η παράταση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος δεν θα προκαλέσει ταμειακά προβλήματα στην Ελλάδα ξεκαθάρισε από την Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου του ΔΝΤ.

Ο Ράις σημείωσε το γεγονός της επίτευξης πρωτογενούς πλεονασμένος από την ελληνική κυβέρνηση ήδη από το 2013 , λέγοντας πως η χώρα πέτυχε ένα σημαντικό στόχο , ένα χρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο. Ο ίδιος αποσαφήνισε πως το Ελληνικό Δημόσιο διαθέτει χρήματα για τους επομένους μήνες. «Η Ελλάδα μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τις υφιστάμενες πηγές ρευστότητας του επομένους μήνες», τόνισε.

Αν και ερωτήθηκε επανειλημμένα για το πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος δεν θέλησε να προσδιορίσει τον χρόνο, ενώ δεν απέκλεισε να παραταθεί και για μετά τα Χριστούγεννα. «Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι κρατά τόσο πολύ. Πρέπει να αντιμετωπισθούν μια σειρά από προβλήματα», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρόεδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους, είπε ότι τρόικα και Κυβέρνηση θα πρέπει να εξακολουθήσουν να εργάζονται σε πνεύμα συνεργασίας.