Κατασχέσεις- εξπρές θα μπορεί να κάνει από το Δεκέμβριο το υπουργείο Οικονομικών σε φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη. Με το πάτημα ενός κουμπιού η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα στέλνει ηλεκτρονική εντολή κατάσχεσης στις τράπεζες για να μπει άμεσα το μακρύ χέρι της Εφορίας στις καταθέσεις οφειλετών.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», οι τελευταίες πινελιές απομένουν στην υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και θα φέρει από το Δεκέμβριο το «ηλεκτρονικό κατασχετήριο».

Η βασική αλλαγή που φέρνει είναι στο χρόνο που μεσολαβεί από την απόφαση της Εφορίας να κινήσει τις διαδικασίες κατάσχεσης ως την είσπραξη των ποσών που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμα χρέη.

Σήμερα η διαδικασία απαιτεί έως τρεις μήνες, αναφέρει η εφημερίδα, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, με το «ηλεκτρονικό κατασχετήριο», ο χρόνος αυτός θα περιοριστεί στις τρεις εβδομάδες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.