Oι ιταλικές τράπεζες δε θα αποτύχουν στα stress tests, δήλωσε σε συνέντευξή του στο οικονομικό δίκτυο, CNBC, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, παρά τους διάχυτους φόβους ότι τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα της χώρας παλεύουν με τα «κόκκινα δάνεια» και τα κρατικά ομόλογα.

Ο Φαμπρίτσιο Σακκομάννι χαρακτήρισε υπερβολικούς τους φόβους ότι οι ιταλικές τράπεζες μπορεί να χρειαστούν κάποιου είδους διάσωση και μάλιστα αποκάλυψε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν μειώσει τον όγκο των κρατικών ομολόγων που διακρατούν στο 7% με 8%.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι τράπεζες δε θα αποτύχουν στα stress tests που θα διεξάγει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ τα σχόλια του για τα ομόλογα έγιναν μετά την αποκάλυψη του Reuters ότι τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα της Ιταλίας αγγίζουν το σημείο κορεσμού σε ό,τι αφορά στην κατοχή ομολόγων του δημοσίου.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Reuters, οι ιταλικές τράπεζες διακρατούσαν τον περασμένο Αύγουστο κρατικά ομόλογα αξίας 397 διε. ευρώ, κοντά στο ρεκόρ του Ιουνίου με 407 δισ. ευρώ, και ποσό διπλάσιο από τα ομόλογα που διακρατούσαν το 2011.