Τις προτάσεις της εταιρείας ΝΤΙΑΤΖΕΟ για ανάληψη δεσμεύσεων που θα επιλύσουν πιθανολογούμενα προβλήματα ανταγωνισμού στις αγορές ουίσκι και τζιν, για το κανάλι της επιτόπιας κατανάλωσης θα εξετάσει αύριο Τετάρτη η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με θετική εισήγηση για την αποδοχή τους.

Οι πιθανολογούμενες παραβάσεις της νομοθεσίας για τον ανταγωνισμό αφορούν συγκεκριμένα:

  • Υπηρεσίες «ανώνυμης ζήτησης (pouring)», οι οποίες συνίστανται στην κατ’ αποκλειστικότητα διάθεση ποτού DIAGEO σε πελάτες των σημείων επιτόπιας κατανάλωσης που παραγγέλλουν, χωρίς αναφορά στο σήμα, απλά/σκέτα ποτά ή/και κοκτέιλς ή/και στην κατ’ αποκλειστικότητα διάθεση ποτών που παρασκευάζονται με βάση προϊόντα της εταιρίας και τα οποία τυχόν προσφέρει δωρεάν το κατάστημα στους τελικούς καταναλωτές.
  • Υπηρεσίες «εμφάνισης και εικόνας (marketing & visibility)», οι οποίες συνίστανται, μεταξύ άλλων, στο «στρώσιμο τραπεζιού» (table setting) με την κατ’ αποκλειστικότητα τοποθέτηση στο τραπέζι ποτού της εταιρίας ΝΤΙΑΤΖΕΟ κατά την προετοιμασία των τραπεζιών των καταστημάτων επιτόπιας κατανάλωσης, στην κατ’ αποκλειστικότητα «προβολή φιαλών» της εταιρίας ΝΤΙΑΤΖΕΟ στο πίσω μέρος του μπαρ (back bar visibility), καθώς και στην παροχή και τοποθέτηση κατασκευών, φυλλαδίων, στολών για το προσωπικό του καταστήματος και άλλων υποστηρικτικών υλικών της εταιρίας ΝΤΙΑΤΖΕΟ.

Σύμφωνα με την εισήγηση, οι προτεινόμενες από την εταιρία ΝΤΙΑΤΖΕΟ δεσμεύσεις στην εμπορική της πολιτική, επιλύουν αποτελεσματικά, με ευχέρεια και για ικανό χρονικό διάστημα, τα πιθανολογούμενα προβλήματα ανταγωνισμού οδηγώντας σε άμεση αποκατάσταση των συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού στις εν λόγω αγορές.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.