Φοροαπαλλαγές συνολικού ύψους τριάντα, περίπου, δισεκατομμυρίων ευρώ, υποσχέθηκε ο ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι συμμετέχοντας σε εκπομπή του ιδιωτικού καναλιού La7.

Παρουσιάζοντας το εκλογικό του πρόγραμμα ο Μόντι τόνισε ότι «οι φοροαπαλλαγές για τον Imu-φόρο ακίνητης περιουσίας- θα αυξηθούν ως βάση από τα 200 στα 400 ευρώ, ενώ, για κάθε ανήλικο παιδί των ιταλικών οικογενειών από τα 100 στα 200 ευρώ».

«Για την επίτευξη του στόχου αυτού, μπορεί να πρέπει να σχηματισθεί μια ευρεία πλειοψηφία», δήλωσε ο Μόντι, σύμφωνα με τον οποίο, «μια συμμαχία δυνάμεων, πάνω σε ζωτικά, για τη χώρα, θέματα, θα αποτελούσε μια αναγκαία, πολιτικά, κίνηση και όχι μια αρνητική επανάληψη».

Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των επιχειρήσεων ο ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός τόνισε ότι «μπορεί να υιοθετηθεί μείωση του φόρου για τις επιχειρήσεις κατά έντεκα δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι πιθανό να μην χρειασθούν επιπλέον οικονομικά μέτρα».

Σχετικά, τέλος, με τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών, ο Μάριο Μόντι εξήγησε ότι «σύντομα πρόκειται να παρουσιάσει την λεπτομερή του πρόταση, με σεβασμό στις κατευθυντήριες γραμμές που έχει υποδείξει η Ευρώπη, ώστε το ιταλικό κράτος να σταματήσει να ξοδεύει όλο και περισσότερα χρήματα για να πληρώνει τους τόκους των δανείων».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.