Με αφορμή την επικείμενη ψήφιση της τροπολογίας που αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας επαγγελματιών που έχουν πάρει επιχειρηματικά δάνεια, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, τονίζοντας ότι «χιλιάδες μικρομεσαίοι έμποροι αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και εντάσσονται στην νέα διάταξη με  χειρότερους όρους από όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες».

Όπως αναφέρει ο κ. Καφούνης, «είμαστε υποχρεωμένοι εκ της θεσμικής μας ιδιότητας να σημειώσουμε ότι για άλλη μια φορά οι Έλληνες πολίτες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες και δυστυχώς οι χιλιάδες μικρομεσαίοι επαγγελματίες που δίνουν καθημερινά την μάχη της επιβίωσης, αποδεικνύεται, ότι υπολείπονται των υπολοίπων πολιτών.

Είναι αδιανόητο να θεσμοθετηθεί χαμηλότερο όριο προστασίας για τους επιχειρηματίες, που υποθήκευσαν την πρώτη τους κατοικία για να λάβουν χρηματοδότηση, με σκοπό να αναπτύξουν ή να διασώσουν τις επιχειρήσεις τους, διατηρώντας παράλληλα ενεργές χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλη την χώρα».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, συνεχίζει ο κ. Καφούνης, θεωρεί απαραίτητο να διαμορφωθούν ίδιες συνθήκες και κανόνες για όλους τους Έλληνες πολίτες και συμπληρώνει ότι η οικονομική επιβίωση πολλών μικρομεσαίων επιχειρηματιών, κρίνεται από την συγκεκριμένη τροποποίηση που πρόκειται να ψηφιστεί.