Ποιοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση στον ΟΑΕΔ για το νέο πρόγραμμα

Δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία από την Τετάρτη


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
16:07
19/02/2019
Ποιοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση στον ΟΑΕΔ για το νέο πρόγραμμα
loading

Η υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας ξεκινά από αύριο, Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, η οποία θα αφορά 5.000 ανέργους, πρώην αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι είχαν διακόψει τη δραστηριότητά τους μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, δηλαδή από 1η Ιανουαρίου /2012 έως τις 6 Αυγούστου 2018.

«Αυτοί που έχουν το δικαίωμα να εισέλθουν στο εν λόγω πρόγραμμα, θα πρέπει να έχουν συνεισφέρει στο ειδικό ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΕ, τουλάχιστον για ένα χρόνο σε αυτό το διάστημα, δηλαδή από το 2012, όταν και ξεκίνησε να υφίσταται», σύμφωνα με όσα είπε μέσω της ΕΡΤ η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.

Το ποσό επιχορήγησης στους πρώην ελεύθερους επαγγελματίες ανέρχεται από 12.000 έως 24.000 ευρώ, ενώ θα μπορούν να λάβουν επιπλέον επιχορήγηση ως 36.000 ευρώ εφόσον η επιχείρησή τους λειτουργεί τουλάχιστον τρεις μήνες. Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ επισήμανε επίσης ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Επίσης, όπως διευκρίνισε η κ. Καραμεσίνη, στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση και άνεργοι, που δεν έχουν προχωρήσει σε έναρξη δραστηριότητας, με την προϋπόθεση ότι μετά την κοινοποίηση της θετικής αξιολόγησης (προέγκριση) του επιχειρηματικού τους σχεδίου από την Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης θα προχωρήσουν στην έναρξη της δραστηριότητας σε ΔΟΥ εντός δύο μηνών.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις τυχόν οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή όποιες οφειλές έχουν προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και να είναι ενήμεροι με τους όρους της ρύθμισης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει