Για τις προοπτικές που ανοίγονται στην ελληνική οικονομία, μετά και την επιτυχή κατάληξη του Eurogroup ενημέρωσε τα μέλη της ελληνικής Ναυτιλιακής Κοινότητας του Λονδίνου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, που πραγματοποιεί από τη Δευτέρα επίσημη επίσκεψη στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο κ. Μουσουρούλης παρουσίασε στα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας (Greek Shipping Cooperation Committee), τις βασικές γραμμές του σχεδίου που έχει εκπονήσει για να καταστεί το Ελληνικό Νηολόγιο περισσότερο ελκυστικό για τα πλοία, ενώ κάλεσε την Ελληνική Ναυτιλιακή Κοινότητα να στηρίξει την προσπάθεια αυτή.

Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρξει αποτελεσματικότερη οργάνωση για επιτάχυνση και σύντμηση της εγκριτικής πράξης νηολόγησης πλοίων στην ελληνική σημαία και περαιτέρω αναγνωρισιμότητα του Ελληνικού Νηολογίου διεθνώς.

Ο κ. Μουσουρούλης συναντήθηκε και με τον υφυπουργό Μεταφορών τού Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας, Stephen Hammond, κατά την διάρκεια της οποίας τέθηκαν θέματα διμερούς ναυτιλιακής συνεργασίας, συζητήθηκε ο συντονισμός των κρατών – μελών της Ε.Ε. στον ΙΜΟ, αλλά και η αντιμετώπιση της πειρατείας στα ποντοπόρα πλοία.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν, επίσης, τις εξελίξεις γύρω από τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020 τής Ε.Ε.