Την άρνησή του να διαπραγματευθεί με τα κράτη μέλη για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2013 ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οδηγώντας ντε φάκτο σε αποτυχία την προγραμματισμένη για σήμερα Σύνοδο με τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών. Η κυπριακή προεδρία της Ε.Ε. έχει ενημερωθεί για την απόφαση του ευρωκοινοβουλίου.

«Ενώπιον της παρούσης αδυναμίας στην οποία βρίσκεται το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ να ρυθμίσει το πρόβλημα του υπολοίπου 2012, το Ευρωκοινοβούλιο δεν μπορεί να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό του 2013», εξηγεί στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της επιτροπής Προϋπολογισμού, Γάλλος συντηρητικός ευρωβουλευτής, Αλέν Λαμασούρ.

«Η κυπριακή προεδρία συνεχίζει τις προσπάθειες για να επιτευχθεί μία συμφωνία. Η περίοδος συνδιαλλαγής με το Ευρωκοινοβούλιο καταλήγει τα μεσάνυκτα», επέμεινε από την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης, εκπρόσωπος της προεδρίας.

«Διερευνούμε τα κατάλληλα μέσα ώστε να επαναφέρουμε το Ευρωκοινοβούλιο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», υπογράμμισε ο Κύπριος εκπρόσωπος.