Ήταν το 2015 όταν οι Jake, Jordan και Jim DeCicco συνέλαβαν μια ιδέα που τους φάνηκε καλή.

Ο Jordan έπαιζε μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο της Φιλαδέλφεια και έψαχνε εδώ και καιρό μια πιο υγιεινή εναλλακτική στα energy drinks. Παρόμοιες ανησυχίες είχαν και τα άλλα δύο αδέρφια, κολεγιακοί αθλητές κι αυτοί, μοιράζονταν αντίστοιχες αναζητήσεις.

Σκέφτηκαν λοιπόν να φτιάξουν έναν «ενεργειακό καφέ» για την απαραίτητη τόνωση, ένα ρόφημα καμωμένο από κολομβιανό καφέ, πρωτεΐνες και εκχύλισμα καρύδας, χωρίς λακτόζη.

Super Coffee τον είπανε και την εταιρία τους Kitu Life, η οποία αποτιμάται σήμερα στα 50 εκατ. δολάρια και τα προϊόντα της (Super Coffee και Super Creamer) τα συναντάς παντού στις ΗΠΑ.

Ο Jordan άφησε το πανεπιστήμιο για να ηγηθεί της προσπάθειας, όπως έκανε και ο αδερφός του Jim, εγκατέλειψε την πρακτική του σε μεγάλη φίρμα της Wall Street για να ενταχθεί στο δυναμικό της οικογενειακής επιχείρησης.

Οι DeCicco περιλήφθηκαν πρόσφατα στη λίστα του Forbes «30 κάτω των 30» με τους νεότερους και πιο πετυχημένους νεαρούς επιχειρηματίες. Και η επιτυχία τους μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς το τρίδυμο κάλεσε επενδυτές, ειδικούς, ακόμα και πρώην καθηγητές για να τους παρουσιάσουν την ιδέα τους και να λάβουν τις κριτικές τους. Πολλά και σπουδαία διδάχθηκαν, όπως λένε, από αυτές τις συναντήσεις, διευρύνοντας ακόμα και το κοινό του προϊόντος τους σε ομάδες που δεν είχαν σκεφτεί ή δεν περίμεναν πως θα αποτελούσαν στόχο του σούπερ καφέ τους.

Αυτοί είχαν προωθήσει το προϊόν σχεδόν αποκλειστικά σε νεαρούς αθλητές, είδαν όμως πως και οι νέοι γονείς με μικρά παιδιά λάτρευαν τον καφέ τους. Τον Φεβρουάριο του 2018 έκαναν άλλη μια αποφασιστική κίνηση: εμφανίστηκαν στο τηλεοπτικό ριάλιτι του ABC «Shark Tank» ενώπιον των επενδυτών και απέσπασαν 500.000 δολάρια για το 4,5% της εταιρίας τους!

Ήταν η στιγμή που θα απογειωνόταν η Kitu Life, μια στιγμή για την οποία τα τρία αδέλφια προετοιμάζονταν διαρκώς για έναν ολόκληρο μήνα. «Αυτό ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα του ‘‘Shark Tank’’», δηλώνει ο Jordan, «αφήνοντας κατά μέρος τη δημοσιότητα, ήταν το πόσο έτοιμοι γίναμε για την επιχείρησή μας»…