«Τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι πλέον κάτι που οι αγορές πρέπει να φοβούνται» δήλωσε σε συνέντευξή του στο οικονομικό πρακτορείο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων της.

Αναφορικά με τις περιοδικές εκδόσεις τρίμηνων και εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου σχολίασε ότι «δεν υπάρχει λόγος για μεγαλύτερες διάρκειες, όταν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τα επιτόκια».

Προσέθεσε δε ότι το 2011 η ανάγκη για τη λήψη νέων μέτρων θα είναι μικρότερη, καθώς θα αρχίσουν να αποτυπώνονται τα αποτελέσματα των μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί, ενώ δεν απέκλεισε και τροποποιήσεις των τελευταίων, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη.

«Δεν θέλουμε να πάρουμε άλλα μέτρα που θα επιβαρύνουν την ανάπτυξη», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Αν μπορούμε να βρούμε και να συμφωνήσουμε με την Τρόικα σε κάποιες καλές εναλλακτικές, θα το κάνουμε. Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά το μίγμα των εργαλείων και όχι αλλαγές στους στόχους. Οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι».

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), Πέτρος Χριστοδούλου, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg απέκλεισε το ενδεόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.