Τέλος στις συζητήσεις με τους Κινέζους της Gongbao για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η επίσημη ανακοίνωση από την Εθνική Τράπεζα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
10:06
17/10/2018
Τέλος στις συζητήσεις με τους Κινέζους της Gongbao για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
loading

Tη λήξη των συζητήσεων με τον κινεζικό όμιλο Gongbao Group που ενδιαφερόταν για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής αποφάσισε η διοίκησή της, η οποία αναζητά εναλλακτικό σχέδιο για την πώληση της θυγατρικής της.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Εθνική τράπεζα, μετά από την εξέταση και αξιολόγηση των διαφόρων πτυχών της δεσμευτικής προσφοράς της Gongbao Group για την Εθνική Ασφαλιστική, συμπεριλαμβανομένης και της βεβαιότητας επιτυχούς ολοκλήρωσης της συναλλαγής, αποφάσισε να μην προβεί σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο επενδυτή.

«Σε συνέχεια της από 8.6.2018 ανακοίνωσης αναφορικά με τη διαδικασία αποεπένδυσης της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων «η ΕΘΝΙΚΗ», η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. ("ΕΤΕ") ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι μετά από την εξέταση και αξιολόγηση των διαφόρων πτυχών της δεσμευτικής προσφοράς της Gongbao Group για την Εθνική Ασφαλιστική, συμπεριλαμβανομένης και της βεβαιότητας επιτυχούς ολοκλήρωσης της συναλλαγής, αποφάσισε να μην προβεί σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο επενδυτή.

Η ΕΤΕ δεσμεύεται στη διερεύνηση εναλλακτικών επιλογών αναφορικά με τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης όπως συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα ενημερώσει τους επενδυτές αντιστοίχως σε εύθετο χρόνο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει