Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ, εξέφρασε την υποστήριξή του προς την Ακτή του Ελεφαντοστού, κατά τη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στο κράτος της δυτικής Αφρικής, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι η χώρα θα ξεπεράσει με επιτυχία τη βίαιη κατάσταση που επικρατούσε μετά τη διεξαγωγή των τελευταίων εκλογών.

«Βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω την υποστήριξή μου προς αυτή τη χώρα, το λαό της και την ηγεσία» δήλωσε ο Κιμ σε συνέντευξη τύπου. «Θέλουμε η Ακτή του Ελεφαντοστού να έχει μια επιτυχημένη πορεία, από τη στιγμή που ο λαός της θα διαλέξει το δρόμο της ειρήνης. Είμαστε σίγουροι ότι η χώρα θα έχει μια επιτυχημένη πορεία στο μέλλον».

Ο πρόεδρος της χώρας, Αλασάνε Ουαταρά υποδέχτηκε τον πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ του ζήτησε να αυξηθεί η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα του. Η Ακτή του Ελεφαντοστού μαστίζεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους, αυξανόμενη φτώχεια και μεγάλες ελλείψεις υποδομών.

Ο Ουαταρά δήλωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα φτάσει, το 2012, το 8 τοις εκατό και ότι μέχρι το 2014 αυτός ο αριθμός θα έχει γίνει διψήφιος. Συνέχισε λέγοντας ότι ελπίζει η Ακτή του Ελεφαντοστού να καταφέρει να εισέλθει σθεναρά στις παγκόσμιες αγορές μέχρι το 2020, μαζί με τη Βραζιλία, την Ινδία και την Νότια Αφρική.

«Τρέφω μεγάλες ελπίδες για αυτή τη χώρα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Κιμ. Συνέχισε λέγοντας “παντού σήμερα έβλεπα τους καρπούς της ειρήνης και θέλω να συγχαρώ το λαό για την αφοσίωσή του σε έναν ειρηνικό δρόμο προς το μέλλον”.