Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση αργότερα σήμερα το πρωί στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η κινεζική αντίδραση στην αναγγελία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την επιβολή επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών σε προϊόντα συνολικής αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εισάγει η χώρα αυτή από την Κίνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg επικαλούμενο πηγή που ενημερώθηκε σχετικά.

Από τη νέα ομοβροντία των δασμών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξαιρέθηκαν — προς το παρόν — προϊόντα όπως τα «έξυπνα» ρολόγια χειρός και τα smartphones της Apple που κατασκευάζονται σε κινεζικά εργοστάσια, που όμως ενδέχεται να συμπεριληφθούν σε αυτή που ο Λευκός Οίκος αποκάλεσε την «τρίτη φάση» των δασμών.

Η αμερικανική προεδρία διεμήνυσε ότι εάν υπάρξουν αντίποινα από το Πεκίνο στους νέους επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς, θα προχωρήσει αμέσως στην επιβολή δασμών σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα αξίας άλλων 267 δισεκ. δολαρίων.