Το προσχέδιο των νέων μέτρων για την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας των ΗΠΑ θα ανακοινώσει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο οι οικονομικοί αναλυτές είναι πολύ σκεπτικοί για το αν θα μπορέσει να παραδώσει ένα αρκετά μεγάλο «πακέτο» ώστε να ανασηκωθεί σημαντικά η οικονομική μεγέθυνση.

«Θα ανακοινώσω ένα ευρύτερο πακέτο ιδεών την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Ομπάμα ενώπιον των δημοσιογράφων στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου.

«Πιστεύουμε ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Αλλά θέλουμε να διατηρήσουμε ισχυρότερους ρυθμούς αυτής της ανάκαμψης και να επισπεύσουμε την αύξηση των θέσεων εργασίας που χρειάζεται τόσο απεγνωσμένα σε ολόκληρη τη χώρα».

Να σημειώσουμε ότι ο Λευκός Οίκος έχει αποκλείσει ένα δεύτερο πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας στην κατεύθυνση του επείγοντος προγράμματος δαπανών 814 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψε ο Ομπάμα το 2009, περιορίζοντας την κλίμακα οποιωνδήποτε νέων πρωτοβουλιών και της πιθανής επίπτωσής τους στην αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ.

«Η πολιτική καθιστά πραγματικά πολύ δύσκολο να κάνεις αυτό που πρέπει να γίνει και ως εκ τούτου η προσπάθεια να επιτύχεις μια ισορροπία ανάμεσα στο να πετύχεις κάτι και να είσαι πολιτικά πραγματιστής είναι προβληματική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσαντ Στόουν, επικεφαλής οικονομολόγος στο Κέντρο Προτεραιοτήτων Προϋπολογισμού και Πολιτικής στην