«Κρίσιμης σημασίας η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας»

Ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ κάνει λόγο σε «ισχυρότερη δημοσιονομική πειθαρχία» και «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18:25
10/08/2018
«Κρίσιμης σημασίας η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας»
3
loading

Η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει ισχυρότερη δημοσιονομική πειθαρχία και προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει υιοθετήσει μια πολύ ευαίσθητη ρητορική σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική και την κεντρική τράπεζα.

Η Τουρκία θα υιοθετήσει μια νέα οικονομική προσέγγιση υπό τη νέα της προεδρία, μία που θα είναι βιώσιμη και θα βασίζεται σε μία «νοοτροπία στρατηγικής», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Τα σχόλια του Αλμπαϊράκ έγιναν κατά τη διάρκεια παρουσίασης της οικονομικής του πολιτικής. Ο υπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να αλλάξει για να προχωρήσει και να γίνει μια οικονομία ανώτερου εισοδηματικού επιπέδου.

Τα σχόλιά του, ωστόσο, δεν κατάφεραν να ενισχύσουν ιδιαίτερα την ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος, η οποία στις 15:40 ώρα Ελλάδας κινείτο στις 6,1 λίρες ανά δολάριο, καταγράφοντας πτώση περίπου 10%.

Το πρώτο βήμα στη νέα οικονομική προσέγγιση της Τουρκίας, συμπλήρωσε, θα είναι μια «οικονομική εξισορρόπηση», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια βιώσιμη ανάπτυξη και μια πιο δίκαιη ανακατανομή.

Τα σχόλια του Αλμπαϊράκ έγιναν κατά τη διάρκεια παρουσίασης της οικονομικής του πολιτικής. Δήλωσε ότι η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί έως το 2019. Οι δηλώσεις του δεν κατάφεραν να ενισχύσουν ιδιαίτερα την ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος, η οποία στις 15:47 ώρα Ελλάδας κινείτο στις 6,1550 λίρες ανά δολάριο, καταγράφοντας πτώση περίπου 10%.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar aggelos

    Δ.Ν.Τ. πλησιαζει αυτες η λεξεις κατι μου θυμιζουν. Ας προσευχειθουμε για τον λαο της γειτονικης χωρας.δυστυχως ροδα ειναι και γυριζει...

  2. avatar Giorgos 8013

    Απίστευτο deja vu!!! Όπως οι ελληνικές κυβερνήσεις ανακοίνωναν μέτρα για μείωση του κράτους, πάταξη φοροδιαφυγής και λαθρεμποριου καυσίμων και καπνικων και λοιπών μέτρων... Μη ξεχάσω τον ΓΑΠ με τις επιθέσεις των σορτακιδων, τα ζαπεια του Σαμαρά και τους ζουρναδες του Τσιπρα! Πέρασαν 8 χρόνια πίκρας. Turkey welcome to the club!

  3. avatar Γεώργιος Ξενακης

    Τώρα επενδύστε στην Τουρκία να τους αγοράσουμε μέχρι και τα σώβρακα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει