Με σημερινή ανακοίνωσή της η ελβετική τράπεζα Credit Suisse επισήμανε ότι στη φάση αυτή «δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor, ούτε των Euribor και Tibor (Ιαπωνία)», που διαμορφώνονται με βάση το πρώτο, προσθέτοντας ακόμη ότι επί δύο χρόνια συνεργάζεται με τους ερευνητές, ενώ υποσχέθηκε να συνεχίσει να το πράττει.

Ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία της ίδιας τράπεζας, ο Μπρέιντι Ντούγκαν, σε συνέντευξή του το σαββατοκύριακο στην ελβετική εφημερίδα Le Temps, είχε επίσης πει πως η τράπεζα «δεν έχει στη φάση αυτήν σημαντικό πρόβλημα» ενώ θύμισε επίσης τη συνεργασία της με τους ερευνητές της υπόθεσης.

Το σκάνδαλο αυτό ερευνάται ήδη από τον Φεβρουάριο από την Comco, τον εποπτικό φορέα της Ελβετίας για θέματα ανταγωνισμού.

Εκτός Ελβετίας, δέκα ξένες τράπεζες υφίστανται έλεγχο στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο της χειραγώγησης του Libor, η οποία επηρέασε τα τελευταία λίγα χρόνια συναλλαγές σε όλον τον πλανήτη, ύψους τουλάχιστον 3 τρισ. αμερικανικών δολαρίων.

Πρόκειται για τις Bank of Tokyo-Mitsubishi, Mizuho Financial Group, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Citigroup, Rabobank, Deutsche Bank -έχει υποσχεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή «πλήρη συνεργασία» για να επωφεληθεί του καθεστώτος του «ανανήψαντος μάρτυρα» κάτι που, όμως, δεν ισχύει για την έρευνα σε εξέλιξη σε Ουάσινγκτον και Λονδίνο-, HSBC, Royal Bank of Scotland, JPMorgan Chase, Societe Generale. Έλεγχο υφίστανται στην Ελβετία οι Credit Suisse αλλά και η UBS.

Στη Βρετανία στο σκάνδαλο πρωτοστάτησε το διάστημα 2005-2009 η Barclays, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο που προσεγγίζει το μισό δισεκατομμύριο αμερικανικά δολάρια.