Επιθετική πολιτική στο τομέα της αξιοποίησης των ακινήτων αλλά και των υποδομών (αεροδρομίων, λιμανιών, αυτοκινητοδρόμων κ.α.) σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με στόχο την εξασφάλιση τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Οι δράσεις θα αναληφθούν άμεσα, προκειμένου, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Real News», να ικανοποιηθούν οι επιταγές της τρόικας, αλλά και να δοθεί σαφές μήνυμα στις διεθνείς αγορές ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δίνοντας το στίγμα των πολιτικών επιλογών και των προθέσεων της κυβέρνησης για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, έλεγε χαρακτηριστικά ότι «οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία, που οι αποτιμήσεις βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι, υπό τη δημοσιονομική ασφυξία και την πίεση της τρόικας, η Ελλάδα βάζει εσπευσμένα πωλητήριο σε όλη τη δημόσια περιουσία».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Real News», το σχέδιο της κυβέρνησης χωρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: τα ακίνητα και τις υποδομές, τις μη εισηγμένες εταιρείες και φορείς του Δημοσίου, και τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες.