Να εξοφλήσουν το πρόστιμο της Τροχαίας σε μηνιαίες δόσεις που μπορεί να φθάσουν έως και 24 ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα έχουν οι δοηγοί. Βέβαια αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα, αλλά από τη στιγμή που τα ποσά των προστίμων θα βεβαιωθούν για είσπραξη στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ..

Πιο συγκεκριμένα, από τη στιγμή που το ποσό του προστίμου της Τροχαίας εμφανιστεί στο προσωπικό λογαριασμό στο Taxisnet στην εφαρμογή της «προσωποποιημένης πληροφόρησης» ως βεβαιωμένη μη ληξιπρόθεσμη οφειλή προς την Δ.Ο.Υ., ο φορολογούμενος στον οποίο έχει επιβληθεί η συγκεκριμένη χρηματική ποινή μπορεί να ρυθμίσει την αποπληρωμή της έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Στην περίπτωση αυτή ο φορολογούμενος θα ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση η οποία προβλέπει ότι οφειλές προς το Δημόσιο που προέρχονται από έκτακτη αιτία (όπως τα συγκεκριμένα πρόστιμα) μπορούν να εξοφληθούν έως και σε 24 (αντί 12) μηνιαίες δόσεις.

Μάλιστα, για να υπαχθεί ένα πρόστιμο της Τροχαίας στην πάγια ρύθμιση δεν χρειάζεται να έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο. Μπορεί όμως η ένταξή του στη ρύθμιση να γίνει και αφού καταστεί ληξιπρόθεσμο, αφού δηλαδή παρέλθει η ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής του. Και στις δύο περιπτώσεις, η τμηματική εξόφληση του προστίμου έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις συνεπάγεται την επιβάρυνσή του με ετήσιο τόκο 5%.

Η αίτηση για την εξόφληση προστίμου της Τροχαίας έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet μαζί με τη σχετική υπεύθυνη δήλωση. Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης και της απαιτούμενης υπεύθυνης δήλωσης γίνεται μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής, με τον τίτλο «Ρύθμιση οφειλών» η οποία είναι διαθέσιμη στον λογαριασμό που έχει κάθε φορολογούμενος στο σύστημα ΤΑΧΙSnet, στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε..