«Ο Μπέρνι Έκλεστοουν είναι μια δύναμη της φύσης. Δεν πηγαίνει πουθενά» δήλωσε στους «Financial Times» μη κατονομαζόμενος πληροφοριοδότης της εφημερίδας, που προανήγγειλε μέσω αυτής την επικείμενη εισαγωγή της Formula 1 στο χρηματιστήριο.

Πού ταιριάζει ο Έκλεστοουν ως αμετακίνητη δύναμη της φύση; Ταιριάζει στην υπόθεση ότι η προπαρασκευζόμενη δημόσια προσφορά προοιωνίζεται την απόσυρση από την ενεργό δράση και τη συνταξιοδότηση του ισχυρού άντρα της Formula 1 και «ψυχής» της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος αγώνων ταχύτητας αυτοκινήτων. Άλλωστε στις 28 Οκτωβρίου 2012 ο Μπέρνι Έκλεστοουν θα συμπληρώσει 82 χρόνια ζωής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το Βήμα της Κυριακής», η ουσία της πληροφορίας που έδωσε ο μη κατονομαζόμενος πληροφοριοδότης αφορά ουσιαστικά την ερμηνεία της πώλησης από τη CVC Capital Partners μεριδίου αξίας 1.6 δισ. δολαρίων της Formula 1σε τρεις θεσμικούς επενδυτές. Υποστηρίζει δηλαδή ότι οι επενδύσεις που έκαναν τους τελευταίους μήνες η Waddel & Reed, η BlackRock και η Norges Bank Investment Management στην εταιρεία χαρτοφυλακίου που ελέγχει τη Formula 1 αποσκοπούν στην προετοιμασία μιας δημόσιας προσφοράς. Με τις επενδύσεις αυτές, αναφέρουν οι Financial Times η συνολική αποτίμηση της F1 έφτασε τα 7.2 δισ. δολάρια ή στα 9.1 δισ. δολάρια αν συνυπολογιστούν τα και τα χρέη.

Ο πληροφοριοδότης υποστηρίζει ότι το ύψος της δημόσιας προσφοράς θα φτάσει τα 3 δισ. δολάρια. Και ότι εν τέλει η F1 θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης. Κατά την ίδια πηγή, η παρουσίαση της εταιρείας θα ξεκινήσει στις 5 Ιουνίου.