Τη λήψη μέτρων για την πάταξη του παρεμπορίου ζητάει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τίτλο «Εμπόριο και Τοπική Ανάπτυξη» ο Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε ότι το παραεμπόριο εξακολουθεί να στερεί έσοδα τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία και διαφυγόντα τζίρο 25 δισ. ευρώ από την αγορά, ενώ ζήτησε για ακόμη μια φορά σύσταση του Ειδικού Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου, με στόχο τον εντοπισμό των κεντρικών αποθηκών παράνομων προϊόντων και την αποδιοργάνωση των κυκλωμάτων τροφοδοσίας, καθώς και εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στις περιοχές όπου ανθεί η παράνομη εμπορική δραστηριότητα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη του δικτύου Μετρό και Τραμ στην Αθήνα, καθώς και μείωση ή πάγωμα των δημοτικών τελών για όσο διαρκεί η κρίση.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος της Πανελλήνια Ομποσπονδίας ξενοδόχων Γ. Ρέτσος σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει συμμάζεμα στο κέντρο ενώ πρόσθεσε πως: «Εμπόριο και Τουρισμός έχουν ελπίδες, αν καταφέρουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των επισκεπτών στην Αθήνα».

Ο Π. Καρέλας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών επεσήμανε ότι είναι απαραίτητη η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου εμπορικού χωροταξικού σχεδιασμού, ενώ ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς Μάρκος Πανέττας υπογράμμισε πως θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές κάτι που: «Θα έδινε την ευκαιρία στους Έλληνες καταναλωτές, αλλά και στους τουρίστες να κάνουν αγορές, και εμείς μεγαλύτερο τζίρο».