Με το βλέμμα στις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό χρέος συναντώνται αύριο στη πόλη του Μεξικού οι υφυπουργοί Οικονομικών και υποδιοικητές των κεντρικών τραπεζών των χωρών που μετέχουν στη σύνοδο G20.

Την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις γύρω από την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό «κούρεμα» και τις επιπτώσεις που θα έχει η όποια εξέλιξη στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία, αλλά και το τραπεζικό σύστημα δεν κρύβουν οι κυβερνήσεις των είκοσι ισχυρών του κόσμου.

Οι υφυπουργοί Οικονομικών και υποδιοικητές των κεντρικών τραπεζών του G20 συνέρχονται αύριο και για δυο ημέρες στην πόλη του Μεξικού, με σκοπό να συζητήσουν όλες αυτές τις εξελίξεις και να διαμορφώσουν το πλαίσιο δράσης για την επόμενη ημέρα, σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η αυριανή συνάντηση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς μετέχουν χώρες όπως η Βραζιλία και η Ινδία που έχουν εγείρει ισχυρές ενστάσεις για την διεύρυνση της ενίσχυσης των προβληματικών χωρών μέσω του ΔΝΤ.

Η συνάντηση είναι, επίσης, προπαρασκευαστική της αντίστοιχης που θα έχουν οι υπουργοί και διοικητές των κεντρικών τραπεζών του G20 τις προσεχείς ημέρες.