Τα επόμενα βήματα για την τρίτη αξιολόγηση

Ποια θέματα θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:47
13/08/2017
Τα επόμενα βήματα για την τρίτη αξιολόγηση
5
loading

Σε περίπου ένα μήνα θα αρχίσει η τρίτη αξιολόγηση, αμέσως μετά το Eurogroup της 15ης Σεπτεμβρίου στην Εσθονία, και η ελληνική κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει θέματα του δημόσιου τομέα που έχει αποφύγει, όπως η κινητικότητα, η αξιολόγηση, η καταγραφή της παραγωγικότητας και η βελτιστοποίηση των δομών.

Όπως γράφει η εφημερίδα Real News, ο τρόπος που θα πρέπει αυτό να γίνει έχει περιγραφεί στο κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου που έχει εγκριθεί από τη Βουλή και τους εταίρους της ευρωζώνης. Σε κάθε περίπτωση, για να εκταμιευτεί η επόμενη δόση, η κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει στο πώς θα γίνουν τα εξής:

- Κινητικότητα. Νέο σύστημα μόνιμης κινητικότητας, ηλεκτρονική βάση δεδομένων με όλες τις τρέχουσες κενές θέσεις εργασίας, νέα οργανογράμματα για όλα τα υπουργεία. Το νέο σύστημα θα προβλέπει πως η τελική απόφαση σχετικά με την κινητικότητα των εργαζομένων θα πρέπει να λαμβάνεται από τις υπηρεσίες που θα έχουν κενές θέσεις χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις και σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες.

- Ειδικά μισθολόγια. Εξορθολογισμός των εξειδικευμένων μισθολογίων με τη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται για το ενιαίο.

- Εκσυγχρονισμός των δομών. Καθορισμός ευθύνης διοικητικών γραμματέων, έγκριση νομοθεσίας για τον καθορισμό των μισθών και των επιδομάτων τους και οριστικοποίηση του διορισμού όλων των μελών της επιτροπής επιλογής. Οι Αρχές θα ξεκινήσουν τη στελέχωση με γενικούς γραμματείς από τον Σεπτέμβριο και όλοι οι διορισμοί θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2017.

-Επιλογή των διευθυντών. Έγκριση υπουργικής απόφασης για δομημένες συνεντεύξεις, εγκύκλιος για την αναγνώριση της εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα, εγκύκλιος για τις περιγραφές των θέσεων εργασίας.

-Αξιολόγηση των επιδόσεων. Έκδοση υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του καθεστώτος αξιολόγησης της απόδοσης. Καθορισμός ανώτατων ορίων για τους μισθούς και βεβαίωση πως το επίπεδο της δημόσιας απασχόλησης συνάδει με τους δημοσιονομικούς στόχους. Η τρόικα θα ελέγχει εάν ο λόγος των προσλήψεων θα μεταβληθεί από 1 προς 5 το 2016 έως 1 προς 4 τι 2017 και 1 προς 3 το 2018.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Ντοναλντ

  Καταβαμε τι θα πει αξιολογηση: βαρελι διχως πατω οι θυσιες μας για μα πληρωνουμαι Καρανικες

 2. avatar ΧΩΣΤΑΣ

  ΞΑΝΑΛΕΩ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!ΕΥΡΩ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ!!!!!!!!

 3. avatar ´Ιο

  Αλήτες !!!

 4. avatar Περίεργος.

  Κι αλλοι φόροι!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει