Στο μείζον πρόβλημα του παρεμπορίου αναφέρθηκε εκτενώς η γγ του ΕΒΕΑ Αλεξάνδρα Πάλλη κατά την πρώτη συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής του EuroCommerce που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Η κ. Πάλλη τόνισε πως το παρεμπόριο λειτουργεί ως τροχοπέδη για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, καθώς τον αποτρέπει να συμβάλλει ουσιαστικά στη στρατηγική της Ε.Ε. για το 2020 (ανάπτυξη, αύξηση της απασχόλησης, βιωσιμότητα).

Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε στα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής το θέμα της αντιμετώπισης του παρεμπορίου να υποστηριχθεί από την EuroCommerce σαν σημαντικό ζήτημα, που θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο Action Plan της Ε.Ε. για το λιανικό εμπόριο.

Τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής τα οποία προέρχονται από ευρωπαϊκές ομοσπονδίες εμπορίου, ευρωπαϊκές και εθνικές ενώσεις, επιμελητήρια καθώς και μεμονωμένες εμπορικές επιχειρήσεις αποδέχτηκαν την πρόταση.

Η EuroCommerce ιδρύθηκε το 1993 και αποστολή της είναι η προώθηση και η υπεράσπιση των συμφερόντων του εμπορίου στην Ε.Ε.. Είναι αναγνωρισμένος κοινωνικός εταίρος της Ε.Ε. και συμμετέχει ενεργά στον ευρωπαϊκό κοινωνικό διάλογο.