Ο Jacyn Heavens ήταν ένας πωλητής κινητών συσκευών από την Αγγλία που κατάφερε να αγοράσει μόνος του μια Ferrari στα 24 του και στη συνέχεια να ανοίξει την δική του εταιρεία τεχνολογίας.

Ο Jacyn Heavens, το 2004, ξεκίνησε να δουλεύει για μια εταιρεία κινητών τηλεφώνων. Προηγουμένως είχε κάνει κι ένα πέρασμα από τον χώρο των ασφαλίσεων. Σύμφωνα με το BBC, σε επαγγελματικό επίπεδο τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά για τον ίδιο αφού ήταν ο χειρότερος πωλητής της εταιρείας.

epos2

Όπως ο ίδιος εξηγεί, αν και ήταν μια εποχή όπου τα κινητά τηλέφωνα είχαν ιδιαίτερη ζήτηση, ο ίδιος δεν έκανε καλές πωλήσεις. Το αποτέλεσμα; Το αφεντικό του του ζήτησε μια μέρα να φύγει από το γραφείο και να μην γυρίσει εάν δεν κλείσει μια συμφωνία.

Ο Jacyn, περιγράφει στη συνέντευξή του, ότι τότε πήγε με το αυτοκίνητό του σε ένα απομονωμένο χωράφι και άρχισε να κλαίει, ενώ τηλεφώνησε στην μητέρα του για να της πει πόσο άχρηστος ήταν. Όμως αντί να τα παρατήσει, ο ίδιος προτίμησε να συνεχίσει την προσπάθεια, αυτή την φορά με νέα στρατηγική.

Αφού μελέτησε τους λόγους για τους οποίους οι περισσότεροι πελάτες απέρριπταν τις προτάσεις του, δημιούργησε ένα σχέδιο με το οποίο κατάφερε να κάνει ρεκόρ πωλήσεων. «Ήμουν 500ος στη λίστα με τις πωλήσεις του προσωπικού, μετά, εντελώς ξαφνικά ήμουν 200ος, έπειτα 50ος και τελικά πρώτος», εξηγεί.

epos3

Μέσα σε τρία χρόνια ο Jacyn κατάφερε να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος και αγόρασε μόνος του μια Ferrari στα 24α γενέθλιά του. Λίγο καιρό αργότερα είχε κουραστεί με τη συγκεκριμένη δουλειά και πήρε την απόφαση να μετακομίσει σε άλλη πόλη, και να ανοίξει ένα μπαρ με έναν φίλο του.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν γνώριζε τι χρειάζεται κανείς για να ανοίξει την δική του επιχείρηση. Σύντομα έμαθε ότι χρειαζόταν ένα σύστημα Epos για τις πληρωμές με κάρτα, το οποίο κόστιζε όμως 6.000 λίρες.

Το μηχάνημα ήταν πολύ ακριβό για μια μικρή επιχείρηση και τότε ο Jacyn είχε μια ενδιαφέρουσα ιδέα: να πουλήσει το ίδιο σύστημα πληρωμών για μόλις 1.000 λίρες. Και τα κατάφερε. Η εταιρεία Epos Now θεωρείται μία από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

epos4

Ο ίδιος λέει ότι κατά καιρούς διάφοροι του προσφέρουν χρήματα για την επιχείρησή του, για παράδειγμα πέρυσι του προσέφεραν 50 εκατομμύρια λίρες, όμως ο ίδιος εξηγεί ότι δεν το κάνει όλο αυτό για τα χρήματα αλλά απολαμβάνει τις διαπραγματεύσεις και να κλείνει συμφωνίες.