Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να απορρίπτει κατηγορηματικά το ζήτημα των ευρωομολόγων, ωστόσο οι βουλευτές της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης με σημερινές τους δηλώσεις στην εφημερίδα «Handelsblatt» άφησαν ανοικτό «παραθυράκι» για το θέμα.

«Οφείλουμε επίσης στη Γερμανία να θέσουμε το θέμα με ποιους όρους θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε τα ευρωομόλογα», δηλώνει ο Μπούρκχαρντ Μπαλτς, ευρωβουλευτής του CDU.

«Δε χρησιμεύει σε τίποτε να βλέπουμε τα πράγματα σε μαύρο και άσπρο. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι τα ευρωομόλογα αποτελούν όργανο του σατανά», λέει ο βουλευτής Γιόχαν Βάντεπχουλ.

Ο Αρμιν Λάτσετ, εκ των μελών της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος, επεσήμανε από την πλευρά του στην εφημερίδα ότι η Ευρωζώνη οφείλει «να περάσει σε νέα στάδια ολοκλήρωσης» και «σε τελευταίο στάδιο τα ευρωομόλογα θα πρέπει να περιλαμβάνονται στα διαθέσιμα εργαλεία».

Η «Handelsblatt» αναφέρει επίσης ότι ευρωβουλευτές της CDU έχουν συντάξει έγγραφο 11 σελίδων στο οποίο απαριθμούνται τα πλεονεκτήματα τέτοιων κοινών για τις χώρες της ευρωζώνης ομολόγων, τα οποία θα αποτελούσαν «ένα μήνυμα ενότητας και στιβαρότητας προς τις αγορές».