Για ενδεχόμενες μειώσεις στις κρατήσεις ολλανδών τουριστών προς την Ελλάδα, κάνει λόγο η εφημερίδα De Volkskrant σε ρεπορτάζ που φιλοξενεί στο σημερινό φύλλο της, υπό τον τίτλο «Το γραφείο Thomas Cook διακόπτει τα ταξίδια προς την Λέσβο λόγω του προσφυγικού».

Σημειώνεται ειδικότερα, πως η απόφαση του γνωστού ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook, ακολουθεί την τάση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε όλους τους ταξιδιωτικούς οργανισμούς, και θέλει τους ολλανδούς τουρίστες να εγκαταλείπουν μαζικά την Τουρκία, αλλά σε μικρότερο βαθμό και την Ελλάδα, προκειμένου να κανονίσουν τις διακοπές τους στην Πορτογαλία και την Ισπανία.

Παρατίθενται στοιχεία του ταξιδιωτικού οργανισμού ANVR, σύμφωνα με τα οποία οι μειώσεις προς την Τουρκία φτάνουν το 30% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αντίθετα, οι κρατήσεις προς την Ισπανία και την Πορτογαλία παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση της τάξεως του 52% και 44% αντίστοιχα, προσθέτει η εφημερίδα.

Οι υπεύθυνοι του οργανισμού, σημειώνουν ότι την περίοδο αυτή είναι που οι ολλανδοί τουρίστες κλείνουν τις διακοπές τους για το καλοκαίρι, συνεκτιμώντας, μεταξύ άλλων, τόσο το περιβάλλον ασφαλείας όσο και την γεωπολιτική κατάσταση των διάφορων χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει η εφημερίδα, οι ολλανδοί τουρίστες, μετά από τις επιθέσεις στην Άγκυρα και την αναστάτωση που επικρατεί στη Συρία, θεωρούν την Τουρκία λιγότερο ασφαλή χώρα για τις διακοπές τους και στρέφονται προς άλλους, ασφαλέστερους, προορισμούς.

Επισημαίνεται πως και η Ελλάδα έχει γίνει λιγότερο δημοφιλής, με τις κρατήσεις να παρουσιάζουν μείωση κατά 19% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Νησιά όπως η Λέσβος και η Κως φαίνεται να καταβάλουν το υψηλότερο τίμημα, καθώς οι κρατήσεις εκεί παρουσιάζουν αισθητή πτώση, σε αντίθεση με την Κρήτη, την Κέρκυρα και την Ρόδο όπου τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα. Οι ίδιες τάσεις παρουσιάζονται και στις κρατήσεις που γίνονται στον ταξιδιωτικό οργανισμό Corendon, καταλήγει η εφημερίδα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.