Λίγες μέρες έμειναν ακόμη για το τέλος της χρονιάς και αρκετοί φορολογούμενοι σπεύδουν σε τράπεζες, ΚΤΕΟ και εφορίες για να τακτοποιήσουν τις οφειλές και τις εκκρεμότητες τους.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και τον φόρο πολυτελείας, ενώ όσοι θέλουν να γλιτώσουν τα νέα τέλη κυκλοφορίας προχωρούν στην κατάθεση των πινακίδων τους στις εφορίες.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να πληρώσουν την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ ηλεκτρονικά ή στις τράπεζες, ενώ στις τράπεζες σπεύδουν και όσοι έχουν ρυθμισμένα ληξιπρόθεσμα χρέη για να κάνουν τις ανάλογες πληρωμές.

Τέλος οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν πέρασαν ΚΤΕΟ, μπορούν να το κάνουν μέχρι το τέλος του έτους χωρίς πρόστιμα.

Εντός πέντε εργάσιμων ημερών θα πρέπει να πληρωθούν:

–  η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ, από την οποία το Δημόσιο αναμένει να εισπράξει 490 εκατ. ευρώ.

–  τα τέλη κυκλοφορίας:  4,2 εκατομμύρια κάτοχοι οχημάτων καλούνται να πληρώσουν συνολικά 1,15 δισ. ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας. Το υπουργείο Οικονομικών δεν αναμένεται να δώσει παράταση.

–  ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων: αφορά όλες τις  εταιρίες (ανώνυμες, περιορισμένης ευθύνης, ιδιωτικές κεφαλαιουχικές, ομόρρυθμες, ετερορρυθμες κ.λπ.), λοιπά νομικά πρόσωπα και οι λοιπές νομικές οντότητες.

–  η επιπλέον προκαταβολή φόρου εισοδήματος για νομικά πρόσωπα: ανώνυμες εταιρίες, εταιρίες περιορισμένης ευθύνης και ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρίες οφείλουν να καταβάλουν την δεύτερη και τελευταία μηνιαία δόση της επιπλέον προκαταβολής φόρου

–  η επιπλέον προκαταβολή φόρου εισοδήματος που επεβλήθη στους αγρότες: τις επόμενες ημέρες λήγει η προθεσμία για τη δεύτερη δόση.

–  οι δόσεις για τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.