Δυσκολότερη η χορήγηση δανείων το δεύτερο τρίμηνο

Μειωμένη και η ζήτηση


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:19
14/07/2015
Δυσκολότερη η χορήγηση δανείων το δεύτερο τρίμηνο
loading

Αυστηρότερα κριτήρια στη χορήγηση δανείων, εξαιτίας των συνθηκών ρευστότητας που αντιμετωπίζουν και των δυσκολιών πρόσβασής τους στις αγορές χρήματος, έδωσαν οι τράπεζες το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με έρευνα της Τραπέζης της Ελλάδος.

Παράλληλα διαπιστώνεται ότι και η ζήτηση για δάνεια ήταν μειωμένη παρά τις αυξημένες χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων για αναδιάρθρωση του χρέους τους.

Η ζήτηση για δάνεια από τις Μη Χρηματοπιστωτικές Επιχειρήσεις (ΜΧΕ) αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου του 2015. Οι όροι χορήγησης δανείων προς ΜΧΕ έγιναν επίσης πιο αυστηροί κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2015, σε σχέση με το προηγούμενο

Όσον αφορά στα δάνεια προς τα νοικοκυριά, τα κριτήρια χορήγησης παρέμειναν αμετάβλητα στη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου και αναμένεται να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

Η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια παρέμεινε αμετάβλητη ενώ αναμένεται να μειωθεί ως ένα βαθμό κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου. Η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια μειώθηκε ως ένα βαθμό και αναμένεται περαιτέρω μείωση και κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου 2015.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει