Συνεχίστηκαν και σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών και μπαίνουν, πλέον, στην «τελική ευθεία», οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, τις παρεμβάσεις για το 2011 και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οι διαπραγματεύσεις αυτές εξελίσσονται ικανοποιητικά και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν επιτυχώς τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει προσέγγιση των δύο πλευρών σχετικά με τις απαιτούμενες πρόσθετες παρεμβάσεις εφέτος και το φορολογικό σκέλος τους (π.χ. μετάταξη προϊόντων από τον συντελεστή ΦΠΑ 13% στον συντελεστή 23%). Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να αποσαφηνισθεί πλήρως η νομική μορφή του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας – το οποίο θα διαχειρίζεται τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας -, και του τρόπου «εμπλοκής» σε αυτό στελεχών της τρόικας (π.χ. παροχή τεχνογνωσίας και τεχνικής βοήθειας, όπως έχει δηλώσει η κυβέρνηση).

Παράλληλα, κατά πάσα πιθανότητα αύριο θα υπάρξει συνάντηση με τα στελέχη της Deutsche Telekom για την άμεση προώθηση της αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ, στο πλαίσιο της επιστολής που απέστειλε στη γερμανική εταιρία ο κ. Παπακωνσταντίνου.