Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι του ενδεχομένου μη αποπληρωμής τους κινούνται ανοδικά, καθώς η ΕΕ συζητά αλλαγή των όρων του πακέτου της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των πρακτορείων Reuters και Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, η απόδοση των 5ετών ελληνικών ομολόγων έφθασε το 22%, ενώ άνοδο σημείωσε και η απόδοση των πορτογαλικών ομολόγων.

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 13 μονάδες βάσης στο 15,64%, ενώ των διετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 35 μονάδες βάσης, στο 25,69%.

Η απόδοση των διετών πορτογαλικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 13 μονάδες βάσης στο 11,80% και των αντίστοιχων ιρλανδικών ομολόγων κατά 19 μονάδες βάσης, επίσης στο 11,80%. Το κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας (credit default swaps) αυξήθηκε, σύμφωνα με το Bloomberg κατά 19 μονάδες βάσης, στις 1.360 μονάδες βάσης (13,6 ποσοστιαίες μονάδες).

Σημειώνεται ότι αύριο η ελληνική κυβέρνηση ξαναβγαίνει στις αγορές για την πώληση εξάμηνων ομολόγων, με σκοπό τη συγκέντρωση 1,25 δισ. ευρώ.