Εάν η κρίση συνεχιστεί και η Ελλάδα δεν μπορέσει να βγει στις αγορές, μία από τις επιλογές είναι η προσφυγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για δανεισμό, κάτι που βεβαίως θα σημαίνει «νέο Μνημόνιο» τονίζει ο επίτιμος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Νικόλαος Γκαργκάνας και προειδοποιεί για την ανάγκη της πιστής εφαρμογής των δεσμεύσεων του Μνημονίου.

Μιλώντας στην «Real News» ο Ν. Γκαργκάνας επεσήμανε ότι τους τελευταίους εννέα μήνες έχουν γίνει σημαντικά βήματα, πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές, ωστόσο διαπιστώνει καθυστερήσεις στην υλοποίηση του νομοθετικού έργου.

Αυτές τις καθυστερήσεις, ο Ν. Γκαργκάνας τις αποδίδει στις δυσκολίες του κρατικού μηχανισμού, κυρίως όμως στο γεγονός ότι «στην κυβέρνηση άλλοι τρέχουν σαν Φεράρι και άλλοι σαν αυτοκίνητα παλαιότερης τεχνολογίας».

Ο Ν. Γκαργκάνας στέκεται πάντως με ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες και δηλώνει: «αναπόφευκτα θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα, τα οποία θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους Έλληνες».

Τέλος, υπογραμμίζει την ανάγκη για πιο «δίκαιη κατανομή των βαρών της οικονομικής προσαρμογής και την ανάγκη για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».