Έκκληση για «αυστηρούς ελέγχους στην Ευρώπη, ή ακόμα καλύτερα στον κόσμο» αναφορικά με τη λειτουργία του τραπεζικού τομέα, έκανε με συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη Γερμανία, ο ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, Μισέλ Μπαρνιέ.

«Δεν είναι πλέον δυνατόν να ισχύει για τις τράπεζες το “business as usual” (εργασία ως συνήθως). Οι φορολογούμενοι και οι πολίτες δεν θα μας το συγχωρήσουν. Οι τράπεζες πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να υποβληθούν σε ένα νέο καθεστώς ρύθμισης», είπε ο κ. Μπρανιέ σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung».

Ο Επίτροπος σκοπεύει να «βελτιώσει τις διαδικασίες εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου» των τραπεζών, να θεσμοθετήσει «κανόνες σχετικά με το καθεστώς τραπεζικών απομειώσεων ή και διάλυσης, αν είναι προβληματικές», και να ρυθμίσει το καθεστώς λειτουργίας των οίκων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, των επενδυτικών οίκων υψηλού κινδύνου, αλλά και το καθεστώς αμοιβών στον χρηματοοικονομικό τομέα.

«Είμαι αποφασισμένος να θέσω σε εφαρμογή όλους αυτούς του κανονισμούς», είπε ακόμη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.