«Σε όλες τις χώρες το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας έχει οδηγήσει σε αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος», δήλωσε ξεκάθαρα στη Βουλή ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.

Χωρίς περιστροφές, ο κ. Ζερβός αποσαφήνισε ότι «με την απελευθέρωση έχουμε δει αύξηση τιμολογίων. Άρα, αναμένεται αύξηση των τιμολογίων και στη χώρα μας μέσα από αυτή τη διαδικασία».

Διατύπωσε πάντως την εκτίμηση ότι «μακροπρόθεσμα θα έχουμε εξορθολογισμό και στη συνέχεια ο ανταγωνισμός θα οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές», αναφέροντας ως παράδειγμα την πορεία των τιμών στη Μεγάλη Βρετανία.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ζερβός τόνισε ότι «η ΔΕΗ δεν μπορεί να πουλάει κάτω του κόστους» και αποσαφήνισε ότι η νέα νομοθεσία επιτρέπει την πώληση κάτω του κόστους μόνο σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με τη διαφορά να καλύπτεται από όλους τους υπόλοιπους πελάτες.

«Η ΔΕΗ σε ένα χρόνο θα είναι μια άλλη επιχείρηση» τόνισε ο πρόεδρός της και παραθέτοντας τους στόχους της διοίκησης στο πλαίσιο πενταετούς περιβαλλοντικού επιχειρησιακού προγράμματος, προανήγγειλε επενδύσεις 4 δισ. ευρώ στις συμβατικές πηγές ενέργειας και 2 δισ. ευρώ στις ΑΠΕ.