Ο λογαριασμός ενός Νορβηγού ψαρά στο Instagram έχει γίνει viral, ύστερα από μια φωτογραφία που ανέβασε με το «ψάρι Φρανκενστάιν», ένα «μυστήριο πλάσμα» που έπιασε κατά λάθος στα δίχτυα του, σύμφωνα με τον ίδιο.

Όπως αναφέρει η nypost.com, ο Roman Fedortsov χρησιμοποιεί μηχανότρατα και συνήθως ψαρεύει κοντά στο λιμάνι του Μούρμανσκ της Ρωσίας, με τον ίδιο να συνηθίζει να φωτογραφίζει τις «παράξενες» ψαριές του και να αναρτά τις εικόνες στα social media.

Παράξενο ψάρι
Το «ψάρι Φρανκενστάιν» που έπιασε ο Roman Fedortsov

Μέχρι στιγμής, μπορεί να μην είχαν μεγάλη απήχηση οι αναρτήσεις του, όμως τα πράγματα άλλαξαν, όταν πιάστηκε στα δίχτυα του το «μυστήριο πλάσμα», το οποίο ονόμασε «ψάρι Φρανκεστάιν», λόγω της βρώμικης όψης του. Ερασιτέχνες ωκεανογράφοι και χρήστες των κοινωνικών δικτύων προσπάθησαν να μαντέψουν την ταυτότητα του ψαριού, με την φαντασία ορισμένων να δημιουργεί ευφάνταστα σενάρια, ενώ ορισμένοι παρομοίασαν τόσο το συγκεκριμένο ψάρι, όσο και άλλα θαλάσσια πλάσματα που εμφανίζονται στο συγκεκριμένο λογαριασμό ως τέρατα από τα βιβλία του Λάβκραφτ.

«Δεν χρειάζεται να εφεύρουμε “τέρατα”. Η φύση το έχει ήδη κάνει», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter, μετά την φωτογραφία που ανέβασε και έγινε viral.

Τα «τέρατα του βυθού» και η επιστημονική εξήγηση

Μετά την ανάρτηση με το «ψάρι Φρανκενστάιν» ο λογαριασμός του Roman Fedortsov έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής σε σχέση με πριν, με αποτέλεσμα να έχει πλέον περισσότερους από 649.000 ακολούθους.

Έτσι, συνέχισε τις αναρτήσεις με περίεργα ψάρια που ψάρευε, με μία από τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες να γίνεται κι εκείνη viral, καθώς έπιασε ένα σπάνιο είδος, που παρατήρησε η επιστημονική κοινότητα στη φύση με κάμερα, πριν από λίγα χρόνια.

Συγκεκριμένα, ανέβασε μια φωτογραφία με ένα ψάρι, που είχε ένα μεγάλο βυθισμένο πράσινο μάτι, το σώμα του ήταν κατάλευκο σα να μην έχει λέπια, με περίεργα σημάδια τα οποία έδιναν την αίσθηση ότι κάποιος έραψε το ψάρι -όπως ανέφεραν χρήστες στα σχόλια της ανάρτησης-, ενώ τα πτερύγια του έμοιαζαν με φτερά νυχτερίδας.

Παράξενο ψάρι
Η νέα φωτογραφία με το περίεργο ψάρι

Τα σχόλια έπεσαν «βροχή» κάτω από την φωτογραφία με ορισμένους να παρομοιάζουν το συγκεκριμένο ψάρι με «Pokémon», ενώ άλλοι ανέφεραν ότι έμοιαζε σα να βγήκε από κάποιο κόμικ ή σειρά κινουμένων σχεδίων. «Ουάου μοιάζει με ψάρι κινουμένων σχεδίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας χρήστης. Παρόλα αυτά, μαζί με την αναγνωρισιμότητα που κέρδισε ο λογαριασμός του Νορβηγού ψαρά, ήρθαν και πιο ξεκάθαρες απαντήσεις για τα «περίεργα ψάρια» που ψαρεύει.

Σύμφωνα με χρήστες που σχολίασαν την επίμαχη φωτογραφία, το νέο μυστήριο ψάρι, στην πραγματικότητα είναι ένας καρχαρίας φάντασμα, που θεωρείται ιδιαίτερα σπάνιο είδος, αλλά και άπιαστο. Ο καρχαρίας φάντασμα είναι γνωστός και ως χίμαιρα ή κουνελόψαρο, ενώ αποτελείται από χόνδρους και όχι από οστά, ενώ εντοπίζεται σε βάθη κάτω των 200 μέτρων. Μάλιστα, καταγράφηκε για πρώτη φορά από κάμερα του National Geographic μόλις πρόσφατα και συγκεκριμένα το 2016.

Ακολουθούν ορισμένες φωτογραφίες με τα παράξενα ψάρια του Roman Fedortsov: