Ένα ακραία υποσιτισμένο λιοντάρι έπιασε ο φωτογραφικός φακός επισκέπτη σε ζωολογικό κήπο της Νιγηρίας, πλάι σε άλλα σκελετωμένα ζώα.

Μετά τη δημοσίευση των ντροπιαστικών εικόνων, μια φιλοζωική ξεκίνησε προσπάθειες διάσωσης των ζώων, προσπαθώντας να σώσει τις ζωές τους.

Το σκελετωμένο αρσενικό λιοντάρι παραμένει για την ώρα στον ζωολογικό Gamji Gate της πόλης Καντούνα, καθώς πρέπει να δυναμώσει πρώτα πριν μπορέσει να μετακινηθεί σε καταφύγιο άγριας ζωής.

Ο ζωολογικός της φρίκης είναι κρατικός και έχει είσοδο 1 δολάριο. Ο επισκέπτης ανατρίχιασε με τις εικόνες που είδε και το πράγμα έγινε ακόμα χειρότερο όταν έφτασε στο τσιμεντένιο κλουβί του λιονταριού.

Ήταν ο ίδιος, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Jam Press, που ενημέρωσε τη φιλοζωική WildatLife.e.V, η οποία πήγε και εξέτασε το λιοντάρι και το βρήκε σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Ένωση Ζωολογικών Πάρκων της Νιγηρίας ερευνά το θέμα, στέλνοντας άμεσα εξειδικευμένο κτηνίατρο άγριας ζωής για να σωθεί και το λιοντάρι και τα άλλα σκελετωμένα ζώα.

Θέμα δημιουργήθηκε πάντως για το ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά και τακτοποιήθηκε έπειτα από τις πρωτοβουλίες της φιλοζωικής.

Η οποία δήλωσε πως οι συνθήκες φύλαξης των ζώων ήταν το λιγότερο απαράδεκτες. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, δεν είναι σίγουρο πως το λιοντάρι θα τα καταφέρει…