Περισσότερες από 100 μικρές φώκιες έμειναν ορφανές εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας με τους έντονους ανέμους που έπληξε τις ανατολικές ακτές της Μεγάλης Βρετανίας πριν από λίγες ημέρες.

Τα μικρά παρασύρθηκαν μακριά από την περιοχή που ζούσαν με τις μαμάδες τους, ενώ αρκετά από αυτά είναι μικρότερα των τριών εβδομάδων.

Υπό κανονικές συνθήκες κάθε μικρό περνά τουλάχιστον πέντε μήνες κοντά στη μητέρα του, προτού την αποχωριστεί, και ως εκ τούτου όλα χρήζουν άμεσης περίθαλψης και φροντίδας.

Προς το παρόν φιλοξενούνται, όπως αναφέρει η Daily Mail, στο κέντρο προστασίας Άγριας Ζωής East Winch Wildlife Centre του Norfolk, όμως εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τους το προσωπικό δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους.

«Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ κάτι παρόμοιο. Αν δεν είχαμε επέμβει τα μικρά αυτά θα πέθαιναν από την πείνα. Χρειαζόμαστε όμως τη βοήθεια του κοινού, γιατί χωρίς τις δωρεές τους δεν είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες τους. Δε μπορούσε να συμβεί σε χειρότερη εποχή για τις φώκιες από αυτή. Είναι ακόμη σε ηλικία που εξαρτώνται απόλυτα από το γάλα της μητέρας τους» είπε η υπεύθυνη του κέντρου Alison Charles.

Οι αποικίες από φώκιες είναι κοινό θέαμα στις ακτές του Norfolk, καθώς βγαίνουν στην ξηρά για να αναπαραχθούν την περίοδο μεταξύ Νοεμβρίου-Ιανουαρίου.

Σε μία μόνο περιοχή εθελοντές είχαν μετρήσει περίπου 440 μικρά προτού χτυπήσει η κακοκαιρία και… 177 μετά το πέρασμά της.

Η οργάνωση χρειάζεται περίπου 26 ευρώ για να ταΐσει κάθε μικρό για μια εβδομάδα και απευθύνει έκκληση στο κοινό για βοήθεια.