Δεκαπλασιάστηκε ο αριθμός των ειδών σε κίνδυνο ή υπό εξαφάνιση που κατασχέθηκαν από τις αρμόδιες βρετανικές υπηρεσίες μέσα σε μία δεκαετία, φτάνοντας στον μεγαλύτερο αριθμό όλων των εποχών!

Συνολικά 2,5 εκατομμύρια παράνομα «αντικείμενα» κατασχέθηκαν την περίοδο 2012-2013 , σε σχέση με 250.000 που είχαν κατασχεθεί την περίοδο 2011-2012.

Οι εγκληματίες βγάζουν εκατομμύρια κάθε χρόνο από τα είδη του λαθρεμπορίου που περιλαμβάνουν από ελεφαντοστό και κέρατα ρινόκερου μέχρι ταριχευμένα ζώα, κυνηγετικά πουλιά και είδη που βρίσκονται υπό εξαφάνιση.

Πίσω από το λαθρεμπόριο πιστεύεται πως κρύβονται οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες.

Τον τελευταίο χρόνο κατασχέθηκαν 3.890 κιλά φαρμακευτικών προϊόντων που περιείχαν ουσίες από είδη σε κίνδυνο, μαζί με 326 ελεφαντόδοντα και 93 ζώντα είδη σε κίνδυνο.

«Τα επίπεδα της λαθροθηρίας έχουν φτάσει άνευ προηγουμένου επίπεδα, εκτιμούμε πως 1000 ρινόκεροι θα σφαγιαστούν μόνο στη Νότιο Αφρική και μόνο του χρόνου», τόνισε εκπρόσωπος των βρετανικών αρχών.

Τα ζώντα είδη καταλήγουν σε ζωολογικούς κήπους, αγροκτήματα και πάρκα άγριας ζωής.

Δείτε τις φωτογραφίες

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.