Ο όλεθρος των πυρκαγιών στην Αυστραλία έπληξε περισσότερο τα απειλούμενα είδη

Πάνω από το 80% των γνωστών ή πιθανών βιοτόπων 49 ειδών βρίσκονται μέσα στις ζώνες πυρός


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
15:38
20/01/2020
Ο όλεθρος των πυρκαγιών στην Αυστραλία έπληξε περισσότερο τα απειλούμενα είδη
7
loading

Οι δασικές πυρκαγιές στην Αυστραλία έχουν αποτεφρώσει περισσότερο από τον μισό βιότοπο 100 απειλούμενων φυτών και ζώων, περιλαμβανομένων 32 υπό εξαφάνιση ειδών, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Ειδικοί της άγριας ζωής εκφράζουν ανησυχίες ότι περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν πεθάνει στις άνευ προηγουμένου αυτές πυρκαγιές που πλήττουν την ανατολική και νότια Αυστραλία επί σειρά μηνών.

Από τις φωτιές, που έχουν καταστρέψει μια περιοχή μεγαλύτερη από την Πορτογαλία, έχουν χάσει τη ζωή τους 28 άνθρωποι.

Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να εκτιμηθεί ο ακριβής απολογισμός καθώς ορισμένες περιοχές που έχουν πληγεί παραμένουν πολύ επικίνδυνες για να επιθεωρηθούν.

Αλλά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε σήμερα έναν αρχικό κατάλογο με τα απειλούμενα είδη φυτών, ζώων και εντόμων, των οποίων περισσότερο από το 10% του βιοτόπου τους έχει επηρεαστεί.

Πάνω από το 80% των γνωστών ή πιθανών βιοτόπων 49 ειδών βρίσκονται μέσα στις ζώνες πυρός, ενώ άλλα 65 είδη είδαν το 50-80% των περιοχών εξαπλώσεώς τους να επηρεάζεται.

Η Σάλι Μποξ, η Επίτροπος Απειλούμενων Ειδών του υπουργείου, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι μόλις ένα βήμα προς την κατανόηση των πιθανών επιπτώσεων των πυρκαγιών στην άγρια ζωή της Αυστραλίας.

«Ορισμένα είδη είναι περισσότερο ευάλωτα στη φωτιά σε σχέση με άλλα και κάποιες περιοχές σφοδρότερα καμένες από άλλες, επομένως θα χρειαστεί περαιτέρω ανάλυση πριν μπορέσουμε να αξιολογήσουμε πλήρως τον αντίκτυπο των πυρκαγιών επί του εδάφους».

Ανάμεσα στα απειλούμενα είδη που βρίσκονταν στις περιοχές που κάηκαν περιλαμβάνονται 272 είδη φυτών, 16 θηλαστικών, 14 βατράχων, εννέα πτηνών, επτά ερπετών, τέσσερα εντόμων, τέσσερα ψαριών και ένα είδος αράχνης, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Από τα 32 σοβαρά απειλούμενα είδη που επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές τα περισσότερα ήταν φυτά παρότι σε αυτά περιλαμβάνονται βάτραχοι, χελώνες και τρία είδη πουλιών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Stateless

  Όταν η μεταναστευτική τους πολιτική είναι τελείως απαράδεκτη και αυτό σε μια χώρα που ζούνε 25 εκατομμύρια κόσμος σε μια έκταση όσο περίπου η Ευρώπη, τότε λογικό είναι να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιες καταστροφές.
  Ας πρόσεχαν!

  1. avatar […]

   έφαγες πόρτα από την Αυστραλία ρε αμόρφωτε γκαραζιέρη; Καλά έκανε και σου έδωσε τα [...] στο χέρι η Αυστραλία και ακόμη καλύτερα έκανε η Ελλάδα που απαλλάχθηκε από ένα πρωτόζωο που αποκαλείται [...]

   1. avatar Stateless

    Καλώς τον κομπλεξικό!!!! Άργησες να πετάξεις τη [......] σου σήμερα.

  2. avatar jasmine

   Τι σχέση έχει αυτό με την καταστροφή?

   1. avatar Stateless

    Θα μπορούσε μια Ελλάδα να σβήσει μια φωτιά που καίει την Ευρώπη? Όχι βέβαια!
    Εγώ πιστεύω ότι άμα ζούσαν αλλά 100 εκατομμύρια κόσμος, θα ήταν πιο εύκολη η κατάσβεση της φωτιάς.
    Μυαλό θέλει για να το καταλάβεις?

  3. avatar Έλεος οι συνειρμοί της ιδεολογικής πλάκας

   Από την πόλη έρχομαι και στην κορυυφή καν' έλα.....

   1. avatar Stateless

    Άμα ζούσαν 150 εκατομμύρια κόσμος, θα ήταν πιο εύκολο να σβήσουν τη φωτιά?
    Good wines! Τι άλλο να σου πω που δε καταλαβαίνεις?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει