Τα πιο θανατηφόρα ζώα στον πλανήτη!

Οι 10 φονικότεροι εκπρόσωποι του ζωικού βασιλείου


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
12:10
26/10/2011
Τα πιο θανατηφόρα ζώα στον πλανήτη!
37
loading

Τα ζώα που ακολουθούν δεν δείχνουν να έχουν ιδιαίτερη «συμπάθια» στο ανθρώπινο γένος. Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς κάθε χρόνο ανάμεσα στα θύματα τους, εκτός από άλλα ζώα, περιλαμβάνονται και άνθρωποι.

Η λίστα που ακολουθεί, περιλαμβάνει τους 10 πλέον φονικούς εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου:

10. Δηλητηριώδης βάτραχος (Posion dart frog)

Ζει στα δάση της Νότιας Αμερικής, και το δηλητήριο του, είναι αρκετό για να σκοτώσει δέκα ανθρώπους.

9. Αφρικανικός βούβαλος (African buffalo)

Ένα ιδιαιτέρως δυνατό ζώο που δεν διστάζει να επιτεθεί σε κυνηγούς που τον τραυμάτισαν. Κάθε χρόνο σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους στην Αφρική, από κάθε άλλο ζώο.

8. Πολική Αρκούδα

Το μεγαλύτερο σαρκοφάγο ζώο που ζει στην στεριά, η πολική αρκούδα μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επιθετική σε περίπτωση που αισθανθεί ότι απειλούνται τα μικρά της.

7. Ελέφαντας

Ζυγίζοντας 16 τόνους οι ελέφαντες, ευθύνονται κάθε χρόνο για περίπου 500 θανάτους ανθρώπων.

6. Κροκόδειλος (Saltwater crocodile)

Το μεγαλύτερο ερπετό στον πλανήτη, μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 3 μέτρα! Κάθε χρόνο, αρκετοί άνθρωποι πεθαίνουν από επίθεση κροκόδειλου.

5. Αφρικανικό λιοντάρι

Ζει σε αγέλη και κυνηγάει ομαδικά. Στην Τανζανία, κάθε χρόνο 70 άνθρωποι πεθαίνουν από επίθεση λιονταριού

4. Λευκός καρχαρίας

Εξαιτίας των ταινιών που έχουν γυριστεί με θέμα επιθέσεις του συγκεκριμένου είδους σε ανθρώπους, ο λευκός καρχαρίας έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του κόσμου σαν ένα από τα φονικότερα ζώα. Αν και θεωρητικά τα χαρακτηριστικά του τον κατατάσσουν σε ένα από τα φονικότερα είδη του πλανήτη, από το 2000 ευθύνεται για περίπου 70 επιθέσεις σε ανθρώπους.

3. Δηλητηριώδης μέδουσα (box jellyfish)

Από τα πλέον δηλητηριώδη είδη του νερού, κάθε πλοκάμι της συγκεκριμένης μέδουσας περιέχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει μέχρι και 60 ανθρώπους!

2. Ασιατική κόμπρα

Αν και δεν είναι το πλέον δηλητηριώδες φίδι, η ασιατική κόμπρα είναι η αιτία για πολλούς θανάτους κάθε χρόνο στην Ινδία.

1. Κουνούπι του Νείλου

Το φαινομενικά «αθώο» κουνούπι δεν διαθέτει ούτε δηλητήριο ούτε κανένα άλλο ισχυρό μέσο άμυνας ώστε να μπορεί να σκοτώσει. Παρ’ όλα αυτά θεωρείται υπεύθυνο για πολλούς θανάτους κάθε χρόνο. Ο λόγος είναι ότι τσιμπώντας, μεταφέρουν ασθένειες όπως μαλάρια, κίτρινο πυρετό και άλλες.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο πάνω από 700 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως, προσβάλλονται από διάφορες ασθένειες εξαιτίας ενός τσιμπήματος κουνουπιού. Από αυτούς, 2 εκατ. πεθαίνουν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

37
σχόλια
 1. avatar Antonis

  Το πιο θανατηφορο,ειναι η πεθερα μου.

 2. avatar ineth

  O νεροβούβαλος....
  Δωστε ΠΟΛΥ προσοχή και θα δείτε κάτι το μοναδικό......
  Πως θα σας φαινόταν να βλέπατε ένα μικρό βουβαλάκι που το έχουν περικυκλώσει λιοντάρια να πε΄φτει σε μια λίμνη και να γλυτώνει απο τα σαγόνια ενός κροκόδειλου για να ξαναπέσει στα λιοντάρια και.....
  .... να έρχεται η αγέλη των νεροβούβαλων με μπροστάριδες τα κυριάρχα αρσενικά και να πέρνουν στο κυνήγι τα λιοντάρια που δεν ήξεραν από που να γλυτώσουν......
  Παιδιά στο newsbeast παρακαλώ επιτρέψτε μου έναν εξωτερικπο σύνδεσμο ή προβάλετέ τον οι ίδιοι ως δικό σας αν θέλετε.
  Βάλτε στο τιούμπ το..... the battle of kruger κρατάει 8 λεπτά.
  ή http://www.youtube.com/watch?v=LU8DDYz68kM
  Ευχαριστω εκ των προτέρων

  1. avatar Λεωνίδας Κωνσταντίνος Σπάρτη

   άργησαν να σώσουν το μικρό τα βόδια :/

 3. avatar ineth

  O κοκόδειλος που βλέπουμε είναι όντως ένας όμορφος αρσενικός κροκόδειλος της Θάλασσας που ζει στην Αυστραλία. Φτάνει και ξεπερνά κατά περίπτωση τα 5 μέτρα και είναι μπαγάσας.
  Όσο για τον μεγαλύτερο κροκόδειλο εν ζωή μπορείτε να βάλετε στο Τιουμπ το εξής: Gustav Crocodile Burundi και θα πάθετε ΠΛΑΚΑ. Ο μεγαλύτερος Crokodilus niloticus που υπάρχει στον πλανήτη.
  Και ένα αστείο. Με πέρνει ένας φίλος τηλέφωνο και ρωτάει: \"Ρε ίνεθ τι ξέρεις για τους κροκόδειλους του Νείλου?\" Του λέω πέντε πράγματα και μου λέει πως ένας φίλος ναυτικός έφερε έναν μικρό του ενός μέτρου και τον έχει σπίτι και θέλει να φτιάξει μια δεξαμενή για αυτόν. Του εξηγώ πως θα χρειαστεί χώρο όσο ένα γήπεδο του Τέννισς, τι ακριβώς πρέπει να έχει, ότι θα χρειάζεται μια κατσίκα την εβδομάδα και θα πρέπει να ελέγχει τα δόντια του μια φορά τον μήνα για σήψη που ε΄θναι και το βασικό πρόβλημα στα ερπετά και ιδίος τις σαύρες ασχέτου μεγέθους. Και πολλά άλλα, επ αυτού τον ρωτάω αν έχει ο φίλος του δει από κοντά τα δόντι του και φυσικά μου λέει όχι αλλά είχε σκοπό να τον πιάσει να κοιτάξει από κοντά. Του λέω λοιπόν πριν το κάνει αυτό να πάρει ένα ξύλο να το πλησιάσει στο πλάσμα και όταν θα γυρίσει να το δαγκώσει να μου πει ΟΧΙ αν πρόλαβε να το τραβήξει αλλά αν πρόλαβε να δει πότε γύρισε και το δάγκωσε.
  Όταν το έκανε με πήρε ο ίδιος τηλέφωνο και με ρώτησε αν ήξερα κάποιον που να θέλει κροκόδειλο.
  Δεν ξέρω τι τον έκανε αλλά θέλω να πιστεύω πως δεν τον πε΄ταξε στην Υλίκη

 4. avatar ineth

  Η λιίστα είναι εξαιρετικά ακριβής μπορώ να πω αν και ο δεντροβάτης βάτραχος μάλλον είναι ακίνδυνος τελικά. Εξηγώ γιατί.
  Οι δεντροβάτες της Νοτίου Αμερικής, όπως και οι επιπεδοβάτες και τα Μαντέλας της Μαγαδασκάρης είναι μικροσκοπικά βατραχάκια όχι μεγαλύτερα από το μέσο νύχι αντίχειρα ανθρώπου.
  Στο δέρμα τους υπάρχει μια πολύ δραστική τοξίνη που σκοτώνει ή παραλύει ζώα που προσπαθούν να τα φάνε, και μάλιστα τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνουν καν να τα δαγκώσουν.
  Από το δηλητήριο τους εν μέρη παράγεται το Κουράριο (Curare) με το οποίο εξοπλίζουν τα θανατηφόρα φυσοκάλαμά τους οι ιθαγενείς της Νοτιόυ Αμερικής και το οποίο χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα στην ιατρική γαι επεμβάσεις στην καρδιά.
  Αν θέλετε να δείτε μερικά πραγματiκά πανέμορφα είδη απλά googlαρετε Poisonous tree frogs και ειδικά τον Dendrobates Azureus του Surinam. Azur=κυανός (Θα καταλάβετε το γιατί μόλις το δείτε)
  Κάποια είναι εξαιρετικά εύκολα να κρατηθούν σε τεράριο αλλά κάποια πάλι σχεδόν αδύνατον.
  Όπως και να έχει πρέπει να ΜΗΝ τα πιάνετε ποτέ με τα χέρια γιατί τους κάνει κακό. Και αν έχετε πληγή στα χέρια ή τρίψετε τα χείλη τα μάτια ή κάποιο ευαίσθητο σημείο σας θα ξυπνήσετε το 2015 με κουσούρια, Αν ξυπνήσετε......

 5. avatar Νίκος Θ

  Βάλτε στη λίστα και τους Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι τελειώσανε ένα ολόκληρο έθνος δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα σε 30 χρόνια. Επιπλέον,εάν προσθέσουμε μεσοπρόθεσμα και άλλους τόσους Ευρωπαίους, εξαιτίας της μετάδοσης της κρίσης από την Ελλάδα στην υπόλοιπη Εύρωπη,θα διαπιστώσουμε οτι το είδος αυτό είναι το φονικότερο στον κόσμο!!!

 6. avatar ελ loco

  \"Ο άνθρωπος είναι το επικινδυνότερο ζώο της φύσης. Σκοτώνει συνειδητά, με τη λογική του, ενώ τα ζώα σκοτώνουν για να επιβιώσουν\". Στ. Παττακός

 7. avatar Felouka

  δεν ξερω για σας,παντως για μενα το χειροτερο ειναι οι μεδουσες! θα προτιμουσα να ερθω αντιμετωπος με το λιονταρι :p

 8. avatar MPEKATSOSKYLO

  να τα ριξουμε στην βουλη

 9. avatar mar

  ώ ρε μάνα μ μόνο που βλέπω το βλέμμα του λιονταριού νιώθω την ανάγκη να πάω στη τουαλέτα!

  1. avatar Kopite

   Δεν εχεις δει την καθηγητρια των γαλλικων μας!Γι\"αυτο τα λες αυτα!

   1. avatar mar

    μη στεναχωριέσαι όλοι μας τα έχουμε περάσει αυτά....:(

 10. avatar Olga

  Και όλα μαζί να τα βάλεις στη ζυγαριά επικινδυνότητας με άνθρωπο πάλι υπέρ τους θα γείρει......

  1. avatar Kopite

   Τα λεμε αυτα συνεχεια!Τα διορθωνουμε ομως?Οχι!

  2. avatar gemello

   Και όλα μαζί να τα βάλεις στη .....στη Βουλη...!

 11. avatar Sellas

  χμ!,δεν ειναι και η καλυτερη λιστα!

 12. avatar Asimina Solomou

  ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟ!!!αλλα τι τελεια χρωματα που χει αυτος ο βατραχος!

  1. avatar Bobos

   ...και τρελος αεκτζης!!!

   1. avatar Asimina Solomou

    οπως εγω!!!

    1. avatar Bobos

     (και εγω)

     1. avatar Kostis

      Η πλάκα είναι οτι έχει dart frogs απ\'όλες τις ομάδες. Κάντε ένα search \'dart frogs\' στο google images 😉

 13. avatar Kostis

  Irukandji jellyfish.. ένα εκατοστό πραγματάκι.

 14. avatar xaroula

  Μπροστα στου κινέζους τα παραπάνω ζωα ειναι μια χαρα.

  1. avatar NewsBit

   τη αλγόριθμο τρέχεις? αν σκέφτηκες τα ζώα και συγκρίνες τα ζώα με τους κινέζους (με την ένοια ότι δουλευουν σα σκυλιά και κάνουν ότι τους πεις με λίγα κεφτα κλπ και τους θεωρείς ζώα) τότε πραγματικά δεν έχω λόγια... αν βέβαια το έκανες αυτό δεν σκέφτηκες το ότι μιλάμε για θανατηφόρα ζώα και όχι θανατηφόρους κινέζους.... πραγματικά απορώ....

 15. avatar jim city

  Εγώ ξέρω 300 ζώα τα οποία είναι δυνητικά επικίνδυνα και το χρόνια ευθύνονται για τον θάνατο και την κατάντια πολλών ανθρώπων! Τα τελευταία χρόνια τους καταλάβαμε όμως!! Κίνδυνος θάνατος είναι!!!!!

 16. avatar Diego

  Ενδιαφέρον αρθράκι αλλά με 2 σημαντικές ανακρίβειες.
  Κανείς ελέφαντας δεν έφτασε ποτέ τους 16 τόνους! Ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος ήταν γύρω στους 11 με τους νορμάλ ελέφαντες (αφρικανικούς εννοείται) να είναι 6-7 τόνους το πολύ.
  Δεύτερον τα τρία μέτρα για κροκόδειλο είναι πάρα πολύ συνηθισμένο μήκος. Ο μεγαλύτερος σε αιχμαλωσία είναι γύρω στα 6,5 μέτρα νομίζω. Το \"μπορεί να φτάσει τα 3 μέτρα!\"

  1. avatar Mike Deros

   Σωστος ο Ντιεγκο ..... επισης το πιο φονικο μαθηματικα ζωο στην αφρικη ειναι ο ιπποποταμος κι οχι ο βουβαλος

   1. avatar George Ghines

    Ακυρο Μαικ. Η σωστη σειρα ειναι ως εξης: Το κουνουπι του Νειλου, Το Αφρικανικο Βουβαλι και μετα ο Ιπποποταμος. Τελος σωστα αναφερθηκε οτι οι κροκοδειλοι μπορουν να ξεπερασουν συχνα τα τεσσεραμιση μετρα μεχρι και εξημιση εχω δει. Αλλα επικινδυνα ζωα ειναι οι λεοπαρδαλεις πιο πολυ απο τα λιονταρια. Διοτι επιτιθενται απο πανω χωρις να μπορεις να αντιδρασεις. Τελος ο Ελεφαντας δεν ξεπερνα τους πεντεμιση τονους... Αυτα

 17. avatar Werewolf

  που είναι η Δολοφόνος Φαλαινα?

  1. avatar Dinos

   στην καγκελαρία της Γερμανίας !!!

  2. avatar Diego

   @Werewolf. Η όρκα δεν σκοτώνει ανθρώπους. Έχουν αναφερθεί επιθέσεις ζώων σε αιχμαλωσία αλλά στο περιβάλλον τους είναι ιδιαίτερα κοινωνικές και φιλικές. Το προσωνύμιο έχει βγει για τον τρόπο που κυνηγούν την τροφή τους, κυρίως φώκιες.

 18. avatar ΘΟΔΩΡΗΣ������� ���������

  ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΠΟΙΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ [..] ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ!!!

 19. avatar MARIA

  Το πιο θανατηφόρο είδος του πλανήτη είναι ο άνθρωπος! Πολλά είδη ζώων - ψαριών - φυτών έχουν εξαφανιστεί ή απειλούνται από εξαφάνιση, με κίνητρο όχι την τροφή, ή την προστασία, ούτε καν το ένστικτο, αλλά απλά και μόνο το ΚΕΡΔΟΣ!

  1. avatar kostas

   ξέχασες ότι σκοτώνει και ανθρώπους

   1. avatar MARIA

    Εχεις δίκιο. Παράληψη από μέρους μου......

 20. avatar Olga

  morningstar ... χα χα χα... οκ αντιληπτό... είδα φώς μπήκα και μου ήρθε η έμπνευση... οκ καμία αντίρρηση, πάντως να ξέρεις πως η απορία με έκανε να σε ρωτήσω, και οχι οτι θεωρώ \"αιχμή\" προς εμένα το σχόλιο ... δεν χρειαζόταν να το διευκρινήσεις... εξάλλου είμαι υπέρμαχος της ρήσης του Βολταίρου ακόμα και αντίθετο να ήταν.... να σαι καλά...

 21. avatar Olga

  βρε morningstar , δεν έχω διαβάσει πιό σωστό σχόλιο σε πιο άσχετο άρθρο όμως.... χα χα χα Που κολλάει αυτό που έγραψες με το οτι θεωρώ τον άνθρωπο το πιο επικίνδυνο ζώο ανάμεσα στα άλλα?.... μήπως δεν κατάλαβες το υπερ τους που πάει? στα ζώα φυσικά.... τι σχέση έχει αυτό , με αυτά που γράφεις απο κάτω περι ευθυνών και ανήλικων εργατών?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει