Καθησυχαστικός ως προς τις επιπτώσεις του πυρηνικού ατυχήματος στην Ιαπωνία, αλλά και τη λειτουργία του εργοστασίου του Κοζλοντούι, στην Βουλγαρία, ήταν στην απάντηση στη Βουλή ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Θάνος Μωραΐτης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κώστα Αϊβαλιώτη.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός τόνισε με έμφαση πως η κυβέρνηση είναι κάθετα αντίθετη με την πυρηνική ενέργεια και προτάσσει το μοντέλο της πράσινης ενέργειας.

Ειδικότερα, σχετικά με την ενδεχόμενη μόλυνση των ποταμών από το εργοστάσιο του Κοζλοντούι, ο κ. Μωραΐτης αφού καθησύχασε ως προς τις επιπτώσεις στη χώρα μας από το ατύχημα της Ιαπωνίας, σημείωσε πως από την εποχή του Τσέρνομπιλ, έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα δίκτυο μέτρησης επιπέδων ακτινοβολίας: «Πέρα από το συνεχές δίκτυο μετρήσεων, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, διενεργεί και μηνιαίες μετρήσεις σε ποτάμια, όπως ο Νέστος, ο Στρυμόνας και ο Αξιός και δεν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα ρύπανσης από πυρηνικά κατάλοιπα. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για πυρηνική ρύπανση ούτε των υδάτων, ούτε του αέρα, ούτε και του εδάφους».