Με το σύνθημα «Πέτα την αδιαφορία σου, Όχι σκουπίδια!», πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, το διήμερο εθελοντικής καθαριότητας στις Δημοτικές Ενότητες του Αιτωλικού, του Νεοχωρίου, της Κατοχής, του Μεσολογγίου και της τοπικής κοινότητας της Γουριάς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, στην πρωτοβουλία, που θα συνεχιστεί την επομένη Κυριακή στις κοινότητες του Ευηνοχωρίου και της Σταμνάς, συμμετείχαν περίπου 300 εθελοντές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στις υποθέσεις του δήμου, ενώ ευχαρίστησε τους εθελοντές νέους, μαθητές και εργαζόμενους για το έργο τους.

«Έγινε η αρχή. Για ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του δήμου που θα ευνοεί και θα υποστηρίζει τη συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας στις υποθέσεις του δήμου. Για να κατακτηθεί μέσα από μια πορεία κοινών πρωτοβουλιών η συνευθύνη των αιρετών, των εργαζομένων του δήμου και των εθελοντών πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά.