Οι πιγκουίνοι φημίζονται για την αμέριστη αγάπη προς το ταίρι τους και αυτό παρατηρήθηκε σε ζωολογικό κήπο, όπου τα συγκεκριμένα πτηνά έκαναν ρομαντικά δώρα στους συντρόφους τους ανήμερα της γιορτής του Αγίου Πατρικίου.

Φυσικά, τα ζώα δεν προχώρησαν στη συγκεκριμένη χειρονομία, επειδή αντιλαμβάνονται τη γιορτή, αλλά μετά από ανθρώπινη παρέμβαση, που έγινε εκείνη τη μέρα.

Σύμφωνα με τη New York Post, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου στο Ντιτρόιτ επίτηδες τοποθέτησαν πολύχρωμες πέτρες στο κλουβί των πιγκουίνων ανήμερα του Αγίου Πατρικίου, αφού ήταν η περίοδος της ωοτοκίας.

Τότε, τα πτηνά όρμησαν πάνω στις πέτρες και μετά από αρκετό ψάξιμο, πήραν με το ράμφος τους εκείνη που κέντρισε την προσοχή τους και την προσέφεραν στο ταίρι τους.

@detroitzoo

🌈 Oh, what luck! 🌈 The penguins were gifted some “lucky charms” to give to their mates during nesting season! 🐧 #detroitzoo #detroit #zoo #penguins #matingseason #luckycharms #paintedpebbles #pretty #cute #michigan

♬ original sound – DetroitZoo

Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα και σχετικό βίντεο έκανε το γύρο του διαδικτύου, ενώ ο ζωολογικός κήπος ανέφερε πως οι πιγκουίνοι χρησιμοποιούν τα βότσαλα για να κατασκευάζουν φωλιές, καθώς η πέτρα προστατεύει το αυγό από τις αλλαγές στη θερμοκρασία.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη διαδικασία θεωρείται «ιερή» για τους πιγκουίνους, σε βαθμό που αν ένα πτηνό κλέψει από άλλη φωλιά, όχι μόνο ακολουθεί καβγάς, αλλά μπορεί και να απομονωθεί από τα υπόλοιπα μέλη του είδους του, ως μια μορφή τιμωρίας.