Ο χρόνος για τα Χριστούγεννα, την αγαπημένη εορταστική περίοδο μικρών και μεγάλων αρχίζει να μετρά αντίστροφα, καθώς την Κυριακή μπαίνουμε στον Δεκέμβριο. Και ένα σαββατοκύριακο γεμάτο με ποικίλες δραστηριότητες με άρωμα Χριστουγέννων, ξεκινά αύριο για όλους εσάς που θέλετε να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο αντίτιμο.

Το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ

Για τρίτη χρονιά επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ το πλωτό παγοδρόμιο, περιμένοντας τους επίδοξους πατινέρ να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους σε γιορτινούς ρυθμούς. Το παγοδρόμιο θα ανοίξει το Σάββατο 30/11 και θα είναι τοποθετημένο στην αρχή του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, ενώ θα λειτουργεί καθημερινά έως τις 02/02/2020, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ (εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες) με χρόνο παραμονής έως 40′

Έκθεση «Δεινοθήρια και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: Δείκτες κλιματικών αλλαγών στο Αιγαίο»

Οι μικροί φίλοι (παιδιά δημοτικού 6 – 12 ετών), αλλά και οι έφηβοι (13 έως και 17 ετών) μπορούν να θαυμάσουν από κοντά μία πρωτότυπη Έκθεση, στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θα παρουσιάσει από 25 Νοεμβρίου 2019 έως 3 Μαΐου 2020 την περιοδική έκθεση «Δεινοθήρια και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: Δείκτες κλιματικών αλλαγών στο Αιγαίο», που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Νίκο Ζούρο, Διευθυντή του Μουσείου.

Στόχος της έκθεσης είναι η γνωριμία του κοινού και ιδιαίτερα των μαθητών και των νέων με τα μοναδικής επιστημονικής αξίας απολιθώματα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το ρόλο τους ως δείκτες κλιματικών αλλαγών του παρελθόντος αλλά και των επιπτώσεων τους στα οικοσυστήματα.

Δωρεάν ξεναγήσεις από τους Διπλωματούχους Ξεναγούς

Φέτος, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών της Αθήνας ξεκινά ένα νέο θεσμό, τη διοργάνωση δωρεάν ξεναγήσεων για τους κατοίκους των Αθηνών κάθε πρώτη Κυριακή των χειμερινών μηνών, όταν η είσοδος σε μουσεία και χώρους είναι δωρεάν. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να γνωρίσουν οι Αθηναίοι καλύτερα την πόλη τους και να κάνουν ένα ταξίδι στην Ιστορία της.

Πρόγραμμα
1 Δεκεμβρίου 2019
• 10.00 Ακρόπολη
Τάσος Θανόπουλος, Νίκος Παναγιώτου και Μαρία Μεντρινού
• 10.00 Αγορά
Δήμητρα Ποτσίκα, Ελένη Βασιλάκη, Ξένια Μπίρη
• 10.00 Κεραμεικός
Γιούλη Τριανταφύλλου, Στράτος Ψαράκης και Γεωργία Παπαδοπούλου
• 10.00 Μουσείο Πειραιά
Έλσα Μαστορίδου
10.00 Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
Άρτεμις Σκουμπουρδή

Σημείο συνάντησης στην είσοδο των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων.

Το Σάββατο ζωντανεύει ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ

Το Σάββατο τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου, στις 18.00, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει με μια γιορτή κυριολεκτικά αστραφτερή, αφού μπορείτε να ζήσετε από κοντά την πιο φωτεινή εμπειρία των Χριστουγέννων, παρακολουθώντας τους χώρους του ΚΠΙΣΝ να μεταμορφώνονται ο ένας μετά τον άλλον σ’ ένα μαγικό μέρος πλημμυρισμένο στο φως, τη μουσική και τον χορό.

Τα χιλιάδες χριστουγεννιάτικα φωτάκια των δέντρων του Καναλιού ανάβουν, τα πανύψηλα στολισμένα έλατα της Αγοράς αποκαλύπτονται σε όλη τους τη λάμψη, οι φωτεινές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στήνουν ευρηματικά παιχνίδια φωτός με τους περαστικούς. Κι όλα αυτά υπό τους ήχους της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.