Το Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και για όσους επιθυμούν να το γεμίσουν με πολιτιστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, ακολουθούν τρεις προτάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στο πλαίσιο του εορτασμού «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019», μια συναυλία του Δημήτρη Μπάση και το Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action 2019 στα όσα ενδιαφέροντα διοργανώνονται στην πόλη αυτό το διήμερο εντελώς δωρεάν.

Συναυλία του Δημήτρη Μπάση στον Άγιο Δημήτριο

Ο Δημήτρης Μπάσης, γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής, από τους σημαντικότερους της γενιάς του, με πολλές επιτυχίες και σπουδαίες συνεργασίες στην μέχρι τώρα πορεία του, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πόλης «Φθινοπωρινές Γιορτές» Δήμου Αγ. Δημητρίου, σας περιμένει για μία συναυλία στον Ασύρματο την Κυριακή 29 του μήνα στις 20.30, για να ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων δημιουργών.

Τραγούδια σύγχρονα και κλασσικά ερμηνευμένα με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του, θα μας ταξιδέψουν και ταυτόχρονα θα μας ψυχαγωγήσουν! Από «Τα Λαδάδικα», το «Βρέχει Φωτιά Στη Στράτα Μου», «Σώσε Με» μέχρι τους «Ψίθυρους Καρδιάς», τα «Χαμοπούλια» και το «Τώρα Μένω Μόνος Μου», ο Δημήτρης Μπάσης μας θυμίζει όμορφες μουσικές στιγμές του παρελθόντος γεμάτες συναίσθημα, κέφι και αλήθεια.

Τη συναυλία θα ανοίξει ο Small Chanter (Γρηγόρης Ψαλτάκος) τραγουδιστής των Mr Highway Band, που του αρέσει να παίζει folk μελωδίες και τραγούδια για τους αγώνες τη ζωή και το θάνατο.

Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action 2019

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Skywalker.gr διοργανώνει το Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 έως τις 22.00.

Σκοπός του φεστιβάλ και αυτή τη χρονιά είναι η σύγκλιση του οικοσυστήματος του εθελοντισμού και η ανάδειξη της παραγωγής κοινωνικών αγαθών στην Ελλάδα της κρίσης. Το φεστιβάλ θα αποτελέσει και φέτος έναν φυσικό χώρο συνάντησης μη κυβερνητικών οργανώσεων, εθελοντών και πολιτών σε μια γιορτή προσφοράς, συνεργασίας και ευγνωμοσύνης.

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019

Στο πλαίσιο του εορτασμού του θεσμού «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019», μια κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 1999, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα δημόσια μουσεία της πόλης θα είναι δωρεάν. Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν και κάποια ιδιωτικά μουσεία.