Η Θεσσαλονίκη δεν έχει να αποδείξει τίποτα γενικά, αλλά κυρίως στο πώς να περνάει καλά δεν δίνει λόγο σε κανέναν (και καλά κάνει). Τι γίνεται όμως με το ποτό; Το ή τα ποτά και cocktail που θέλουμε να απολαμβάνουμε με τον σωστό τρόπο, το ποιοτικό service που τις περισσότερες φορές μοιάζει σαν να ψάχνεις ψύλλο στα άχυρα, την προσωπικότητα στους χώρους που δεν είναι ένα ακόμα copy paste ή μια επαναλαμβανόμενη μανιέρα και κυρίως το… κέφι; Το να πίνεις το ποτό σου δηλαδή περνώντας καλά, όπως και όποτε σου αρέσει. Γράφει η Νάντια Μασσαχού Ακολουθούν μέρη που διαθέτουν όλα τα παραπάνω και δεν μας απογοητεύουν ποτέ, μέρη που με τον καιρό γίνονται στέκια και το καταλαβαίνεις όταν νιώθεις ότι σου έλειψαν, δρομολογώντας ένα ταξιδάκι για να ξανα ανταμώσετε. Οχτώ προτάσεις που δεν μοιάζουν μεταξύ τους, που καλύπτουν κοινές ανάγκες με διαφορετικούς τρόπους. Οχτώ μπαρ που είναι σταθερά στη λίστα των αγαπημένων μας.

Vogatsikou 3

vogatsikou Μπαρ – εμμονή όσων είναι εραστές των καλών αποσταγμάτων, λάτρεις των ποιοτικών cocktails και μόνιμοι αναζητητές πηγών ανόθευτης διασκέδασης. Το Vogatsikou 3, το συναντάμε στην οδό και τον αριθμό που μαρτυρά το όνομά του, στη θέση του ιστορικού Bel Air (η παλιά επιγραφή του μάλιστα βρίσκεται ανέγγιχτη στο «πόδι» του μπαρ προδίδοντας το παρελθόν) και το κατατάσσουμε στα τοπ της λίστας των αγαπημένων μας, για την παροχή υπηρεσιών επιπέδου, την ζεστή φιλοξενία και την ατμόσφαιρα που σε κάνει μέλος μιας παρέας που δείχνει να ξέρει να περνά όμορφα. Ιδιοκτήτης και head bartender, ο Γιάννης Κέδες, μοιάζει προέκταση του fun χαρακτήρα του μαγαζιού κι εκείνο αντίστοιχα δική του, γεγονός που εξηγεί πολλά, και που σε συνδυασμό με το «δυνατό» team του δημιουργούν ένα all day στέκι πολλών αστέρων. Στη μεγάλη πανέμορφη μπάρα του θα δοκιμάσεις cocktails, κλασσικά και μη, long drinks, moktails, κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα και σαμπάνιες ενώ συμπληρωματικά μπορείς να «τσιμπήσεις» από τις λίγες αλλά εξαιρετικές προτάσεις comfort food. Μάθε περισσότερα για το Vogatsikou 3 Tip: Στον εσωτερικό χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα.

Bord de l’eau

bord_02 Ένας από τους πιο ιδιαίτερους (πολυ)χώρους της Θεσσαλονίκης. Το drink room του Bord de l’eau θα γίνει αγαπημένο σου αν αναζητάς cool και easy going μέρη για να απολαύσεις το ποτό σου. Ξεκινάμε από την ιδιαιτερότητα του χώρου και την μοναδικότητα της διακόσμησης. Όλα εδώ τιμούν το σύγχρονο design και την urban κουλτούρα, ενώ τα περισσότερα από τα όσα βλέπεις είναι χειροποίητα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα μέρος που όμοιο του δεν υπάρχει στην πόλη. Μέσα στη στοά όπου φιλοξενείται άλλωστε όλα μοιάζουν ακόμα πιο γοητευτικά. Περνώντας στο «τι πίνουμε;», συναντάμε μια μεγάλη ποικιλία από απλές και special ετικέτες ποτών, αλλά και cocktails με το Bloody Mary από τα κλασικά και το Mexican Kozani από τα signature να ξεχωρίζουν. Η τελευταία «νότα» που θα σε κάνει fan είναι η eclectic μουσικές που «που θεωρούμε πως έχουν να σου πουν πολλά αλλά δεν σε εμποδίζουν να κάνεις αυτό που θέλεις εσύ», όπως μας ανέφερε το Bord de l’eau team. Tip: Η ονομασία bord de l’eau όπου στα γαλλικά σημαίνει, τα όρια του νερού, προέκυψε από την αγάπη των ιδιοκτητών προς την θάλασσα και το νερό και από μία παλιά βιοτεχνία παπουτσιών ονόματι seaside, στο κτήριο της οποίας κατά καιρούς διοργανώνουν διάφορα events. Info Εγνατίας 45, τηλ. 2310520911, fb page: μπορντ ντελό

Cocktail Bar

cocktailbar Πρόκειται για το πρώτο self service bar της πόλης, που διακρίνεται για τον καθαρόαιμο βιομηχανικό του χώρο, τη μεγάλη γοητευτική του μπάρα και τα καλά cocktails. Οι ταλαντούχοι bartenders, Βαγγέλης Σεργίνης και Βασίλης Καλαϊτζής, επιμελούνται τα ποτά και, πέραν των κλασσικών cocktails κι όσων αναγράφονται στους μαυροπίνακες. Στα συν τα επιτυχημένα events του. Μάθε περισσότερα για το Cocktail Bar Tip: Πες ποιες γεύσεις προτιμάς και σε λίγα λεπτά θα έχεις ένα cocktail κομμένο στα μέτρα σου.